IDEA: Baranyi széles réteg támogatásával győzött Ferencvárosban

IDEA: Baranyi széles réteg támogatásával győzött Ferencvárosban

Baranyi Krisztina október 13-i hatalmas győzelméből kiderült: Ferencváros új polgármestere még a Fidesz-szimpatizánsok és a fiatalok szavazatát is el tudta nyerni.

Az IDEA Intézet Ferencvárosban vizsgálta meg, az október 13-i eredmények alapján, a választók mozgását és viselkedését. Többek közt annak jártak utána, hogyan szárnyalhatta túl a IX. kerület új polgármesterének támogatottsága még Karácsony Gergelyét is.  

Baranyira többen szavaztak most, mint az ellenzéki pártokra az európai parlamenti választásokon!

A kutatóintézet elemzéséből kiderült például, hogy Baranyi Krisztina tényleg a legszélesebb rétegekből volt képes megszólítani szavazókat. Baranyi szavazataránya ugyanis magasabb volt, mint az ellenzéki pártok támogatottsága a 2019-es EP választáson. Az új polgármester tehát más pártok szavazóinak (így a Fidesznek) a támogatását is elnyerte. 

Mindemellett Baranyi Krisztina szavazataránya bőven túlszárnyalta Karácsony Gergely hasonló eredményét. De az is jól látszik, hogy Baranyi Puzsér támogatóit is magáénak tudhatta. Ráadásul volt olyan terület, ahol Baranyi Krisztina támogatottsága meghaladta Karácsony és Puzsér együttes szavazatszámát is. 

Baranyi a fiatalokat is meg tudta szólítani. 

Abból, hogy azokban a szavazókörökben, ahol a Momentum jól szerepelt az EP-választáson, Baranyi Krisztina támogatottsága is az átlag feletti volt október 13-án, arra következtethetünk, hogy a fiatalabb korosztály szimpátiáját is elnyerte az új polgármester. 

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.