Kiváló tanácsokat állított össze a távoktatáshoz a győri élményközpont

Kiváló tanácsokat állított össze a távoktatáshoz a győri élményközpont

Minden diákot és szülőt érint a távoktatás, hiszen országszerte bezártak az iskolák a járvány idejére. A Mobility Győr ebben az újonnan kialakult helyzetben segít eligazodni.

Az online oktatást elősegítő kisokost adott közre a Mobility Győr nevű digitális élményközpont, amely a szülőknek, a diákoknak és a pedagógusoknak szolgál hasznos információkkal, tanácsokkal.

"Az oktatásban történő digitális átállás nem jelenti a pedagógiai módszerek hátrahagyását, ezeket online és offline helyzetben is alkalmaznunk kell" - fogalmaz a Mobility.

Mi így oldanánk meg... Ez csak egy elképzelés, hiszen a helyi sajátosságok, digitális eszközök és képességek mindenhol másképpen befolyásolják a megvalósítást. Fontos, hogy fokozatosak legyünk, ne terheljük túl a gyermekeket és a szülőket, főleg az utóbbiakat, akiknek sok-sok helyzetet kell megoldaniuk most - fűzi hozzá a diákoknak szánt oldalhoz a Központ.
A pedagógusok sem maradnak ki a sorból. Nekik azt tanácsolják: 
 
az interneten keresztül nagyon sokféle ajánlást kaptok az online tanítás megoldására. Weboldal lesz rengeteg, de meg kell találnotok a tanítványaitoknak és a nektek legmegfelelőbbeket. Ezért nagyon fontos, hogy tervezzetek, válogassatok, és ne felejtsétek el, ezek eszközök, akkor lesz hatékony a tanítás/tanulás, ha ezeket feltöltitek sok-sok pedagógiával. Tervezzetek!
 
Az Online otthonoktatás nevű csoportban több győri érdekeltségű tanár is megköszönte a tanácsokat, a legtöbb helyen remekül sikerül a gyakorlatban is alkalmazni őket, és gördülékenyen menedzselni a távoktatást.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja.