László Imre: a meglévő intézményekre kell költeni

László Imre: a meglévő intézményekre kell költeni

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere szerint nem szuperkórházakkal kellene foglalkozni, hanem a már meglévő intézményekkel. 

A helyi polgármester sajtótájékoztatóban mondta el, hogy elég volt a kormány ígéreteiből a szuperkórházakkal kapcsolatban, miközben országos kórházbezárásokba kezdenek. 

László Imre szerint jelen pillanatban a kormány rá és Karácsony Gergelyre hivatkozva próbálja megakadályozni a kórháznak a megépítését, pedig ők soha nem monták, hogy nincs szükség kórházra. "Nincs stadionstop, nincs kórházstop!"

A polgármester mindössze azt javasolta, hogy a rendelkezésre álló pénzt hatékonyan, racionlisan és gazdaságosan használják fel. Egy pillanatig nem állította, hogy le kellene állítani a Szent Imre Kórház bővítését vagy a János Kórház területén a vadiúj kórház létrehozását, hiszen nincs is beleszólása a döntésbe. 

A javaslatuk eddig sem arról szólt, hogy nem kell vagy nincs szükség kórházra, csupán arról, hogyan lehetne felhasználni a forrást a budai régió ellátására. Ugyanis ma hazánkban válsághelyzet van az egészségügyben. Nincsennek megfelelő számú dolgozók, nincsen elegednő pénz a működésre és a finanszírozás elég alapvető porblémákkal küzködik. Ezekkel a polgárok mindössze a kórházak adósságán keresztül találkoznak, de ezek nem a kórházak adóssága, hanem a kormány adóssága. 

Az újbudai polgármester a sajtótájékoztatóján is csak a racionalitásról beszélt, mert nem érti, ezeken túl miért nem kerül az is szóba, hogy a János Kórház szakemberei milyen méltatalan körülmények között dolgoznak. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.