Lényegesen olcsóbb a BKK-bérlet, mint 7 éve volt

Lényegesen olcsóbb a BKK-bérlet, mint 7 éve volt

Budapesten a városi közlekedésben a leggyorsabb, leghatékonyabb megoldás a közösségi közlekedés. Ráadásul jelenleg olcsóbbak a bérletek, mint régebben voltak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közösségi oldalán hívta fel a figyelmet egy érdekes tényre.

Nem nőtt, hanem csökkent a bérletek ára.

Míg 2013-ban 10500 Ft-ba került egy budapesti havi bérlet, ma csak 9500 Ft. Érdemes még figyelembe venni, hogy az azóta eltelt években 17 százalékos volt a forint inflációja. Vagyis nagyjából negyedével kevesebbe kerül az utazás, mint 7 évvel ezelőtt.

Régen nagy divat volt sokszor nem alaptalanul szidni a BKV-t, hogy koszos, késik és még drága is. Szerencsére elmúltak már azok az idők, és ugyan mindig akadnak problémák, mégis elmondhatjuk, hogy európai szintre fejlődött a budapesti tömegközlekedés, ami immár kiérdemelte a közösségi közlekedés nevet.

A budapesti közösségi közlekedési szolgáltatás ár-érték arányban az egyik legjobb választás. Nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten kedvező, ráadásul a jegyek- és bérletek ára 2013 óta nem nőtt. Sőt! A Budapest-bérletek ára még csökkent is 2014-ben - írta a társaság.

Tény, hogy nem csak nem emelkedett, de csökkent a havibérlet ára.
 

A BKK a Fővárosi Önkormányzattal együttműködésben nagyon jól kezelte a járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetet. A vállalat mindent megtett annak érdekében, hogy a járványügyi korlátozásokat gond nélkül be lehessen tartani a járataikon is.

Egy európai szintű fővárosnak, mint Budapest fel kellene tudnia újítani egy olyan történelmi jelentőségű emlékműveit, mint a Lánchíd. Jó lenne, ha a kormány végre békén hagyná Karácsonyt és biztosítaná a főváros számára az felújításhoz szükséges forrásokat.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

10000 gyerek nyári táborozását támogatja a Fővárosi Önkormányzat

Ezzel próbálunk segíteni a járványhelyzet és a kijárási korlátozások, iskola- illetve óvoda bezárások miatt szabadsághiánnyal küzdő szülőknek - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely baloldali főpolgármester.

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.