Mindenki számára megfelelő rendszert alakít ki Niedermüller a bulinegyedben

Mindenki számára megfelelő rendszert alakít ki Niedermüller a bulinegyedben

A VII. kerület képviselő-testületi ülése úgy döntött, január 1-től még nem lesz kötelező az éjféli záróra a bulinegyedben. Ehelyett kidolgoznak egy objektív kritériumrendszert a nyitva tartás sorsáról, ami a szórakozni és a pihenni vágyóknak egyaránt elfogadható lehet. 

 

Azt a radikálisabb javaslatot, ami már január elsejétől kötelezné szórakozóhelyeket az éjféli zárásra, november 25-i ülésén leszavazta Erzsébetváros képviselő-testülete. Volt azonban egy másik, jóval megfontoltabb előterjesztés is. Ez is a mielőbbi megoldásra törekszik, magában foglalja az éjféli zárórát, ellenben nem kötelezné erre azonnal a bulinegyedet.  

A tervezet értelmében február 28-ig feláll egy szakmai bizottság, amiben helyet kapnak önkorményzati képviselők, biztonsági szolgálatok, civil szervezetek, a rendőrség és a vendéglátóhelyek üzemeltetői is. 

Ez a bizottság egy konszenzuson alapuló, mindenki által elfogadható kritériumrendszert hoz létre. 

Az új, objektív szabályrendszer fogja meghatározni, ki meddig tarthat nyitva. 

Mindemellett évi egymilliárd forintos támogatást is kér a városvezetés a kormánytól. Ebből a pénzből a vendégek után hagyott állapotokat fogják helyreállítani, valamint a lakók életkörülményeit javítják majd. Niedermüller javaslat alapján a rövidtávú szálláskiadás, azaz az Airbnb szabályozása miatt is egyeztetést terveznek a kormánnyal.

Niedermüller Péter a határozathozatallal kapcsolatban Facebook-oldalán kijelentette: a kampányban tett ígéreteihez híven rendezné a helyzetet. 

Niedermüller: „A bulinegyedet nem tiltani, nem bezárni kell, hanem okos, konszenzuson alapuló megoldást kell találni.”

 (Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.

  • 2020.09.15

Budapest több pontján maszkokat osztanak a BKK önkéntesei

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 15-től egyszer használatos orvosi maszkokkal segíti az utazási szabályok betartását. Maszk nélkül ugyanis tilos utazni.

  • 2020.09.13

Karácsony: gyerekként én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk

A főpolgármester közölte: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye.