Mindenki számára megfelelő rendszert alakít ki Niedermüller a bulinegyedben

Mindenki számára megfelelő rendszert alakít ki Niedermüller a bulinegyedben

A VII. kerület képviselő-testületi ülése úgy döntött, január 1-től még nem lesz kötelező az éjféli záróra a bulinegyedben. Ehelyett kidolgoznak egy objektív kritériumrendszert a nyitva tartás sorsáról, ami a szórakozni és a pihenni vágyóknak egyaránt elfogadható lehet. 

 

Azt a radikálisabb javaslatot, ami már január elsejétől kötelezné szórakozóhelyeket az éjféli zárásra, november 25-i ülésén leszavazta Erzsébetváros képviselő-testülete. Volt azonban egy másik, jóval megfontoltabb előterjesztés is. Ez is a mielőbbi megoldásra törekszik, magában foglalja az éjféli zárórát, ellenben nem kötelezné erre azonnal a bulinegyedet.  

A tervezet értelmében február 28-ig feláll egy szakmai bizottság, amiben helyet kapnak önkorményzati képviselők, biztonsági szolgálatok, civil szervezetek, a rendőrség és a vendéglátóhelyek üzemeltetői is. 

Ez a bizottság egy konszenzuson alapuló, mindenki által elfogadható kritériumrendszert hoz létre. 

Az új, objektív szabályrendszer fogja meghatározni, ki meddig tarthat nyitva. 

Mindemellett évi egymilliárd forintos támogatást is kér a városvezetés a kormánytól. Ebből a pénzből a vendégek után hagyott állapotokat fogják helyreállítani, valamint a lakók életkörülményeit javítják majd. Niedermüller javaslat alapján a rövidtávú szálláskiadás, azaz az Airbnb szabályozása miatt is egyeztetést terveznek a kormánnyal.

Niedermüller Péter a határozathozatallal kapcsolatban Facebook-oldalán kijelentette: a kampányban tett ígéreteihez híven rendezné a helyzetet. 

Niedermüller: „A bulinegyedet nem tiltani, nem bezárni kell, hanem okos, konszenzuson alapuló megoldást kell találni.”

 (Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.