Nem kap több pénzt a hazug Wintermantel!

Nem kap több pénzt a hazug Wintermantel!

Bár egy Fidesz-báb képviselő szerette volna elérni, hogy milliókat kapjon Wintermantel és korábbi alpolgármesterei, Déri Tiborék ezt a pénzt inkább a kerület dolgozóira költik. 

Déri Tibor legújabb Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy egy újpesti fideszes önkormányzati képviselő, Szabó Béla a volt polgármester és alpolgármestereinek végkielégítéséről szóló előterjesztését nyújtott be. Ebben az amúgy is járó végkielégítést megfejelve még további három hónapnyi bér kifizetését tette volna lehetővé.

Déri Tibor inkább az újpesti adófizetőkre költi a kerület pénzét. 

Újpest polgármestere leírta: ez még több mint 10 millió forintnyi kiadást jelentett volna a kerületnek. Újpest új vezetése azonban nem politikusok zsebének tömésére költi a pénzt. Ehelyett több mint 230 millió forintot csoportosítottak át a hivatali munkatársak, bölcsődei és óvodai dolgozók év végi jutalmára. 

Sőt, Déri Tibor képviselőtársa, Trippon Norbert további előterjesztést fog benyújtani annak érdekében, hogy a kerület dolgozói megkapjanak minden szükséges forrást.

Déri hozzátette: A képviselő-testület napirendre vette a volt polgármester és alpolgármestereinek extra pénzével kapcsolatos kérdést.

A szavazáson 14 nem és 3 igen szavazattal nagy többséggel utasították el a javaslatot. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

Karácsony Gergely: a Lánchídon nem lesz tűzijáték!

A főpolgármester ismét egyértelművé tette, hogy nem engedi Orbánéknak, hogy rakétákkal pakolják tele a hidat. Azt is megismételte: a Lánchíd felújítását mindenképp elvégzi Budapest.

  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain.