Nem kap több pénzt a hazug Wintermantel!

Nem kap több pénzt a hazug Wintermantel!

Bár egy Fidesz-báb képviselő szerette volna elérni, hogy milliókat kapjon Wintermantel és korábbi alpolgármesterei, Déri Tiborék ezt a pénzt inkább a kerület dolgozóira költik. 

Déri Tibor legújabb Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy egy újpesti fideszes önkormányzati képviselő, Szabó Béla a volt polgármester és alpolgármestereinek végkielégítéséről szóló előterjesztését nyújtott be. Ebben az amúgy is járó végkielégítést megfejelve még további három hónapnyi bér kifizetését tette volna lehetővé.

Déri Tibor inkább az újpesti adófizetőkre költi a kerület pénzét. 

Újpest polgármestere leírta: ez még több mint 10 millió forintnyi kiadást jelentett volna a kerületnek. Újpest új vezetése azonban nem politikusok zsebének tömésére költi a pénzt. Ehelyett több mint 230 millió forintot csoportosítottak át a hivatali munkatársak, bölcsődei és óvodai dolgozók év végi jutalmára. 

Sőt, Déri Tibor képviselőtársa, Trippon Norbert további előterjesztést fog benyújtani annak érdekében, hogy a kerület dolgozói megkapjanak minden szükséges forrást.

Déri hozzátette: A képviselő-testület napirendre vette a volt polgármester és alpolgármestereinek extra pénzével kapcsolatos kérdést.

A szavazáson 14 nem és 3 igen szavazattal nagy többséggel utasították el a javaslatot. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.

  • 2020.09.15

Budapest több pontján maszkokat osztanak a BKK önkéntesei

A Budapesti Közlekedési Központ szeptember 15-től egyszer használatos orvosi maszkokkal segíti az utazási szabályok betartását. Maszk nélkül ugyanis tilos utazni.

  • 2020.09.13

Karácsony: gyerekként én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk

A főpolgármester közölte: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye.