Nyílt levelet írtak az erzsébetvárosi lakosok

Nyílt levelet írtak az erzsébetvárosi lakosok

Az eséltelyen indulók visszaléptetésének reményében írtak levelet a kerületben élő civilek, annak érdekében, hogy 5 évnyi hanyatlás után végre egy alkalmas személy kerüljön Erzsébetváros élére.

Milyen szintű elkeseredés szükséges ahhoz, hogy egy kerület összefogjon és nyílt levélben kérjen segítséget annak az egy jelöltnek a megtalálására, aki végre leváltja a Fideszt és megszabadítja őket a további lezüllesztéstől?

Pontosan ilyen kétségbeesett szinten vannak az erzsébetvárosi lakosok, akik az Egy Az Egy Ellen Erzsébetvárosban Facebook-oldalon tették közzé kérelmüket. Egyértelműen leírták, hogy nem támogatják a mostani fideszes városvezetést, mert elég nyilvánvaló a számukra, hogy milyen irányba sodorja a kormánypárt a VII. kerületet azért, hogy a saját érdekeit érvényesíthesse. 

 " A mostani városvezetés egyetlen alkalommal nem mert kiállni hangosan a kerületért, az intézményeinkért, az itt élők jogaiért és érdekiért. Olyan polgármesterünk volt, aki megszólalni sem mert a városi közgyűlésben, aki bujkál előlünk, és a vezetőink az egyszerű lakók számára elérhetetlenek." - írták a közleményükben. 

Céljuk, hogy megtalálják azt az egy, Fidesz ellen induló ellenzéki jelöltet, aki mögé felsorakozhatnak és megakadályozhatják Erzsébetváros teljes összeomlását. 

Egy  független és mértékadó intézet közvélemény-kutatásának segítségével szeretnék mérni az induló polgármester-jelölteket. Levelükben azt írják, hogy a helyeik véleménye "mérvadó lesz minden valóban változást akaró poltikus számára" és nem akarják, hogy néhány egyéni indulón múljon a sikerük. Azt szándékoznak kideríteni, hogy ki az az egy, korrekt kihívó, akire behúzhatják majd az X-et. 

A polgármestereket is felszólították, hogy 2019. szeptember 23-ig legyenek szívesek egyértelmű nyilatkozatot tenni arra, hogy vállalják-e, hogy a Fidesszel szemben csak egy jelölt maradjon állva. 

Úgy érzik, csak akkor van esély a győzelemre, ha kiszórják az esélytelen indulókat és csak egyetlen egy, mindenki által támogatott ellenzéki polgármester-jelölt indul el az önkormányzati választásokon. Az eddigi kerületi összefogásban bíznak, abban, hogy csak együtt van módjuk felállni a kormánypárt ellen és változást elérni.

Nem akarnak újabb öt éven keresztül szenvedni, mert félnek attól, hogy a következő választások alkalmával talán már nem is ismernének rá a körzetre. Cselekedni akarnak és nem kételyek közé menekülni, hogy mi lesz a fenntarthatatlanná vált bulinegyeddel és a Péterfy utcai kórházzal. 

A tevékeny civilek összefogásából reméljük egy olyan példátlan siker kerekedik, ami pozitív módon határozza majd meg a lakosok jövőjét. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

A Fidesz-kormány lenyúlja Budapest pénzét

30 éve először állna elő olyan helyzet, hogy nem az állam támogatja a fővárost, hanem Budapest finanszírozza az államot 7 milliárd forinttal.

  • 2020.06.05

BKK: egyre népszerűbbek a kerékpársávok

Egyre többen veszik igénybe a fővárosban kialakított új kerékpársávokat; a forgalmi adatok szerint a Nagykörút lett mára Budapest egyik leggyakrabban használt bringás útvonala - írja a Budapesti Közlekedési Központ.

  • 2020.06.04

Karácsony: Trianon mindannyiunké, magyaroké

Június 4-én 16 óra 30 perckor egy perces közös emlékezésre kérem a budapestieket. Közösségteremtő emlékezésre, nem is csak a múlt miatt, hanem a jövő érdekében - írta a főpolgármester.