Soproni Tamás ikeás bútorokra cseréli Hassay holmiját

Soproni Tamás ikeás bútorokra cseréli Hassay holmiját

A Mérce.hu egyik szerkesztője arra volt kíváncsi, hogyan telik egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester napja. Hogy kérdéseire választ kapjon, Soproni Tamással, Terézváros polgármesterével töltött egy fél napot. 

A cikkből kiderül, hogy a polgármesteri iroda, amit a fideszes városvezetés maga után hagyott, nem éppen Soproni kedvence. 

Furának is tűnt, hogy a kockás inges, a hivatalba gyalog járó Soproni, egy faragott karfájú, császári székben ül. A polgármester elárulta, egyszerű Ikeás bútorokra fogja cserélni a jelenlegi bordó bársonyborítású koloniál ülőgarnitúra-szettet, a tömörfa szekrényeket és asztalt, illetve a luxus szimbolizáló aranyszínű képkereteket is. Soproni egyébként nem is szívesen tartózkodik eme helyen, másodjára járt itt, hiszen mióta megválasztották a tárgyalóban dolgozik.

A polgármester alig kezdte betölteni tisztjét, máris érzi a döntései súlyát és felelősségének nagyságát.

Ugyan már jócskán szerzett sikerélményt is, de nagyon megviseli, hogy mennyi családnak lenne szüksége segítségre. „Amikor nyolcan állítanak meg az utcán egy séta alatt azzal, hogy lakást szeretnének, az rohadt nehéz.” A polgármester hozzátette, idő kell ahhoz, hogy átlássa a helyzetet, a tennvialókat és megoldja a problémákat, jelen esetben a lakahatási válságot. 

"A mai program: 9-től megbeszélés a jegyzővel, amihez 9:30-kor csatlakoznak az újonnan megválasztott alpolgármesterek is, 10-kor találkozó a tulajdonosi főosztály vezetőjével, 11:30-kor egy gyors látogatás a fodrásznál, 12:30-tól a hivatalba beérkezett levelek átnézése, 13 órától interjúadás egy újságnak, 13:30-tól egy újabb megbeszélés, 14 órakor találkozó a főépítésszel, 15 órától, majd 17 órától újabb megbeszélések." - olvasható a Mérce.hu oldalán.

Még csak ismerkedik a hivatal dolgzóival, de azt tapasztalja, megfelelő partnerekre talált bennük.

Nem zavarja, hogy nap, mint nap rengeted adminisztratív és papírmunka várja, hiszen így személyes kapcsolatban lehet azokkal, akikért dologzik. Sikerült megválnia azoktól a személyektől, akik bármilyen kétes ügyben érintettek voltak. A polgármester azt reméli, a kerület egy olyan hely lesz, ahol mindenkiben megbízhat és mintaként szolgálhat másoknak. Felemelő érzésnek tartja, hogy az előző városvezetéssel szemben, ő majd tud is segíteni másoknak, szimplán csak azért, mert akar is. 

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.16

Karácsony: az önkormányzatok erejükön felül küzdenek a járvány ellen

A kormánytól is ezt várná el Budapest szociáldemokrata főpolgármestere.