Soproni vezet Hassay előtt, működhet az összefogás!

Soproni vezet Hassay előtt, működhet az összefogás!

Ha minden ellenzéki támogató valóban elmegy szavazni, a fiatal jelölt átveheti a fideszes állampárti polgármestertől a kerület vezetését!

Az EzaLényeg.hu megbízásából készült közvélemény-kutatás szerint Soproni Tamás közös, ellenzéki polgármesterjelölt vezet a kerület fideszes vezetőjével szemben. Ha minden ellenzéki támogató valóban elmegy szavazni, a fiatal jelölt átveheti a fideszes állampárti polgármestertől a kerület vezetését.

A kerület lakóinak 37 százaléka szavazna Hassay Zsófiára (Fidesz) és 43 százaléka pedig Soproni Tamásra, aki a közös ellenzéki jelölt.

Soproni képesnek mutatkozik arra a választók szemében, hogy egyesítse az ellenzéki tábort önmaga mögött. Két kihívással kell még szembenéznie: egyelőre az LMP támogatóinak csak közel 70 százaléka szavazna rá, a többiek kivárnak, míg a kerület szocialista párti szimpátiával rendelkező, idősebb lakóinak közel egyötöde egyelőre még inkább a kerület jelenlegi polgármestere felé hajlik.

Utóbbiakat arról kell meggyőznie Soproninak, hogy az ellenzéki együttműködés valóban megvalósult, és vezetésével jobb irányba fordul a 6. kerületiek sorsa. Hiszen az látható, hogy táborokon átível annak elismerése, hogy jó, hogy létrejött az ellenzéki együttműködés a kerületben. A megkérdezettek 40 százaléka szerint nagyon jó, 20 százaléka szerint jó, és csak 13-13 százalék szerint rossz vagy nagyon rossz (14% nem tudja).

Amennyiben az ellenzéki összefogás kampánya Terézvárosban képes lesz arra, hogy meggyőzze a még bizonytalankodókat arról, hogy valóban érdemes a fiatal, megújulást ígérő polgármesterjelöltre szavazni és sikerül a momentumos kampánygépezetnek mobilizálnia is a támogatókat, akkor Soproni átveheti a kerület vezetését október 13. után.

(A kutatás online, kvótás mintavétellel, 500 fő megkérdezésével történt szeptember 10 és 17. között. A mintavétel reprezentatív a Terézvárosban lakcímmel rendelkező, választókorú népességre a főbb szociodemográfiai mutatók tekintetében.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.

  • 2020.03.26

A BKK menetrendje alkalmazkodik a járványhelyzethez

Április 1-től új, a csökkenő utasszámhoz igazodó menetrend lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Ennek a szombati menetrend lesz az alapja. 

  • 2020.03.25

Karácsony: csak a többség által támogatott döntéseket hozok meg

Karácsony Gergely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket a testület többsége támogat. A főpolgármester ezt szerdán közölte a Facebook-oldalán közzétett videójában.