Soproni visszahozná a CEU-t

Soproni visszahozná a CEU-t

Az egyetem távozásával rengetek tudást veszített az ország.

Egy friss rangsor szerint a CEU a Föld 100 legjobb egyeteme között foglal helyet. Filozófia és nemzetközi kapcsolatok oktatásából pedig a TOP 50-be is befért. Világos tehát, hogy nemcsak a kontinens, de a bolygó egyik legjobb egyeteméről van szó.

Visszahívná a neves egyetemet.

Ennek kapcsán írt facebook-posztot Terézváros polgármestere. Soproni fontosnak tartja, hogy olyan körülmények megteremtésén dolgozzon, hogy egy napon Budapest újra fogadhassa az egyetemet. Ehhez jelenleg a fővárosnak nincs jogköre. De egy kormányváltás után megnyílhat ennek a lehetősége. A polgármester úgy fogalmazott:

Én azért is dolgozom, hogy a főváros, amit a CEU továbbra is otthonának tekint, egyszer visszahívhassa Európa egyik legjobb egyetemét.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.02

Karácsony: a polgármesterek közös tiltakozása miatt hátrált meg a kormány

Az önkormányzatok nagy munkát végeznek a védekezésben, ehhez támogatásra és nem gyámságra van szükségük - írta közösségi oldalán a főpolgármester.

  • 2020.03.30

Karácsony: nagyvonalú és nemes gesztus Soros adománya

Jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek - tette helyre a fanyalgókat Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.27

Dorosz Dávid: évekre átalakulhat az életünk

Budapest főpolgármester-helyettese sötét ám egyáltalán nem irreális jövőképet vázol elénk. Szerinte minden azon múlik, hogy mit lépünk most. És a választott vezetőinken.