Szegedről is Budapestre fogják zötykölődtetni a koronavírusos kritikus betegeket

Szegedről is Budapestre fogják zötykölődtetni a koronavírusos kritikus betegeket

Múlt hét péntektől a szállítható középsúlyos, súlyos és kritikus állapotú betegek ellátását a fővárosba teszik át.

Müller Cecília utasítása szerint, május 8-tól megváltozott az új koronavírus-fertőzéssel érintett gyanús és igazolt betegek ellátására kijelölt kórházak beutalási rendje. Budapestre zötykölődik minden súlyos beteg.

Május 8-tól Szegedről a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete, és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe centralizálják a szállítható középsúlyos, súlyos és kritikus állapotú koronavírus-fertőzött betegek ellátását. Ez több szempontból is rendkívül súlyos döntés.

Szeged és Budapest között a Google térkép szerint 175km van. Mi történik addig azokkal a betegekkel, akik majd ott zötykölődnek életveszélyes állapotban?

Egyszerre szakmaiatlan, és a súlyos vírusfertőzött betegek életét is veszélyeztető a tisztifőorvos döntése!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.26

Hétvégén újra elindul a Zugligeti Libegő

A pünkösdi hosszú hétvégén újra várja a kirándulókat az idén 50 éves Zugligeti Libegő, amely júniusban és júliusban hétvégenként és ünnepnapokon már üzemel majd.

  • 2020.05.26

A főváros nem akar parkolóházat a Biodóm mellé

A főváros nem kíván parkolóházat építeni a Biodóm mellé – reagált a fővárosi önkormányzat hétfő este közleményben a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak a Facebook-bejegyzésére

  • 2020.05.26

Nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés ülését Karácsony

A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja.