Címke: dk

2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.

2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.

2020.05.21

DK: Ide vezettek a kormány intézkedései

Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon.

2020.05.20

DK: állítsa le a határon túli gazdaságfejlesztési programokat a Fidesz!

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy állítsa le a határon túli gazdaságfejlesztési programokat.

2020.05.17

A belgrádi vasút az Orbán-Mészáros érdekkörnek fontos

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is tiltakozik a Budapest-Belgrád vasútvonal ellen, mivel azt Magyarország számára káros beruházásnak tartja - mondta Varju László.

2020.05.15

DK: Nulla forint segítséget kapnak a családok az Orbán-rezsimtől

A járvány alatt különösen fontos, hogy segítséget nyújtson a kormány a családoknak. Orbán és rezsimje azonban ezt nem teszi meg - A DK üzenete a családok napja alkalmából:

2020.05.15

DK: büntessék, ha rossz eszközökkel látják el az egészségügyet!

A Demokratikus Koalíció azt indítványozza, hogy számítson bűncselekménynek, ha valaki a koronavírus-járvány elleni védekezésre alkalmatlan eszközöket szerez be az egészségügy számára.

2020.05.13

A DK próbára teszi a véleményrendőrség kapacitását

Orbán Viktor magyarok ezreit sodorta veszélybe a kórházkiürítésekkel, és magyarok százezreit hagyta cserben azzal, hogy Mészáros Lőrincre költötte a közpénzt válságkezelés helyett - írja a DK.

2020.05.08

DK: újabb hatmilliárdot költ propagandára a Fidesz

A hazug óriásplakátok nem védenek meg a vírustól és a gazdasági válságtól, az emberek élete és a közpénz pedig nem lehet a Fidesznek kiszolgáltatott játékszer - közölte a DK szóvivője.

2020.05.05

Molnár: Orbán miatt omlik össze a magyar gazdaság

Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke és az EP Gazdasági Bizottságának tagja szerint a Fidesz-kormány katasztrofális válságkezelése miatt omlik össze a magyar gazdaság a koronavírus-járvány alatt - olvasható a politikus közleményében.

2020.05.05

Mi alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozás fenntartásáról?

Továbbra sem tudjuk, hogy milyen adatok alapján döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozások fenntartása mellett - olvasható Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közleményében, amit a Demokratikus Koalíció juttatott el szerkesztőségünkhöz.

2020.05.04

Jogerős: A Fidesz-propaganda hazudott László Imréről

A fideszes lakájmédia által koholt vádak az elejétől a végéig hazugságok voltak.

2020.04.24

László Imre: magát köpi arcon a kórháziágyszám-csökkentéssel a Fidesz

Néhány éve még brutális csonkításnak nevezték az ágyszám csökkentési terveket. Pedig akkor még békeidő volt.

2020.04.24

Dobrev Klára: Orbán a magyarok háta mögött adósítja el az országot

Dobrev Klára beszélt arról, hogy Orbán az EU-s források újracsoportosítása helyett devizahitellel adósítaná el Magyarországot és a magyar embereket. A DK politikusa azt is leszögezte, tömeges tesztelés nélkül nem lehet újraindítani a gazdaságot.

2020.04.22

Fizetésük töredékét kapják a koronavírus-fertőzött orvosok

A DK pénzelvétel helyett fizetésemelést követel az orvosoknak.

2020.04.21

Tömeges tesztelést követel a DK

Kelet-Közép Európában messze Magyarországon a legmagasabb a koronavírusban elhunyt tesztelt betegek száma.

2020.04.20

Politikai boszorkányüldözést folytat a DK ellen az ÁSZ

A volt fideszesekkel megtömött Állami Számvevőszék vizsgálatokkal igyekszik ellehetetleníteni a Demokratikus Koalíciót. Olyan papírokat követelnek tőlük, amik nekik megvannak, de a DK-nak egy tűzesett miatt nem.

2020.04.20

DK: totális kudarc Orbán gazdaságvédelme

Ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad - mondta el sajtótájékoztatóján Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

2020.04.20

DK: kevés az egészségügyis! Bevetik a 65 felettieket?

A DK szerint a 10 éve folytatott rossz egészségpolitika eredménye, hogy most itt tartunk: lepusztult kórházakban, kevés eszközzel, kevés egészségügyi dolgozó próbál megküzdeni a járvánnyal.

2020.04.18

Elvenné az ÁSZ a DK teljes állami támogatását

Politikai alapon semmizné ki a legnagyobb ellenzéki pártot a volt fideszesek által vezetett Állami Számvevőszék - közölte online sajtótájékoztatóján Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

2020.04.16

DK: az állam fizesse az összes vírustesztet!

Bárki teszteltethesse magát koronavírusra, az állam pedig fizesse ki az összes ilyen vizsgálatot - követeli a Demokratikus Koalíció.