4,4 millió forintból vigyáztak a járvány alatt Gulyás kollégáinak gyerekeire

4,4 millió forintból vigyáztak a járvány alatt Gulyás kollégáinak gyerekeire

Gulyás Gergely elintézte, hogy a Miniszterelnökség dolgozóinak gyerekei privát felügyeletet kapjanak járvány idején. Csakhogy mindezt a mi pénzünkből!

Gulyás, papagájminiszter 4,4 millió forint közpénzt szórt el a VIP gyermekmegőrzőre.

Az átlagembernek óriási problémát jelentett, hogy a járvány idején, az iskola és óvoda bezárások alatt biztosítsa gyermekének felügyeletét, addig a Miniszterelnökség dolgozói nyugodtak lehettek. Főnökük, Gulyás Gergely, Orbán szócsöve megoldotta alkalmazottainak a gyerekek felügyeletét. Persze mindezt a mi pénzünkből tette. Két és fél hónap alatt több, mint 4 millió forintba került ez nekünk. 

Népszava információi szerint a minisztérium négy óvónővel és két tanítónővel kötött szerződést gyerekfelügyeletre. Ez összesen 4,4 millió forintba került. Ezek a pedagógusok legalább normálisan meg voltak fizetve.

Ebbe az összegbe 16 óvodásra, és 7 kisiskolásra felügyelete fért bele. Az óvónők havonta bruttó 300 ezer forintot kerestek. A két tanítónő március végétől június közepéig felügyelte a 7 gyereket, havi bruttó 412.500 forintért.
A lap nem kapott információt arra a kérdésre, hogy miért volt szükség a közpénzből való finanszírozásra és a minisztérium dolgozói miért nem vették igénybe az óvodai, iskolai ügyeleteket, ahogyan mindenki más, akinek dolgoznia kellett a járvány idején. 
 
Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivője nem érti miért csak a Miniszterelnökség dolgozóinak járt ilyen felügyelet, hiszen a buszvezetőknek, ápolóknak, bolti eladóknak, rendőröknek, mentősöknek ugyanúgy dolgozniuk kellett és mégsem oldották meg számukra a gyermekfelügyeletet.
Az érdekvédő szerint a kettős mérce a bérezésben is észlelhető. Ekkora összeget jelenleg a Pedagógus I. fokozatba sorolt óvodapedagógusok kapnak, akiknek legalább 27 év jogviszonyban állnak. Ez nem azt jelenti, hogy ezek az emberek voltak túlfizetve, hanem azt, hogy Magyarországon az óvónők, pedagógusok rendkívül keveset keresnek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.