5 mondat Orbántól, amitől kinyílik a bicska a zsebedben

5 mondat Orbántól, amitől kinyílik a bicska a zsebedben

Nagy fába vágtuk a fejszénket, mert kapásból 50 olyan ominózus Orbán-mondatot tudnánk mondani, amitől kikerekedik a szemünk, de mivel nem regényt írni készülünk, csak néhány gondolatot, így maradunk a már jól bevált ötös számnál. 

1. "Én sem hazudtam soha az embereknek."

Rögtön kezdjük is a kedvencünkkel. De tényleg... van még valaki ebben az országban, aki beveszi ezt a maszlagot? Most már biztosan nincs, de 2006-ban még sokan voltunk, akik hittek neki. Ez a mondat ugyanis abban az évben egy CNN interjúban hangzott el, amiután véget ért  Gyurcsány Ferenc öszödi beszéde. Gyurcsány akkor beismerte, hogy hazudtak az embereknek az ország állapotáról. 2006-ban így reagált rá Orbán. Ma már nem gondolnánk, hogy lenne pofája ilyet kijelenteni. Vagy mégis?

2. "A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe.”

Húha... nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a dologgal a mai napig egyetért. Ha nem így lenne, már rég kaptunk volna tájékoztatást az amúgy egyre rohamosabban terjedő sertéspestis járványról. De nem kaptunk.

3. „Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.”

Ezt már nagyon-nagyon régen, még 1993-ban mondta a miniszterelnök. Valószínűleg ezért nem emlékszik rá. Pedig milyen művészien megtudta akkoriban fogalmazni a gondolatait, talán, ha most is jutna olyasmi az eszébe, hogy tartsa magát az ígéreteihez, akkor nem zörögne úgy, mint egy... mint egy mákgubó ősszel.

4. „Mi 2010 óta a legfontosabb közös ügyekben kikérjük a magyarok véleményét.”

Tééényleg? Milyen magyaroktól? Merthogy tőlünk nem az egyszer biztos. 2010 óta ugyanis egyetlen népszavazásos projektet sem hagytak véghez vinni, ide csak úgy példának megjegyeznénk a vasárnapi zárvatartás és az olimpia kérdését is. 

5. "Nem lesz tandíj!"

De lett. Orbán ezt 2012-ben ígérte meg, amikor nagy harcot folytatott a tandíj ellen. De lehet arra gondolt, hogy az nem számít tandíjnak, ha valaki azt diákhitelből fizeti. Diákhitelesek, tandíjnak számít? Ja, szerintünk is.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.