A csehek már gépet küldtek Kínába gyorstesztekért - mi miért nem?

A csehek már gépet küldtek Kínába gyorstesztekért - mi miért nem?

A cseh kormány különgépet indított Kínába 100 ezer koronavírust kimutató gyorstesztért. Vajon a magyar kormány mire vár?

A cseh kormány különgépet indított hétfőn a kínai Sencsenbe. A szerdán visszaérkező gép 100 ezer, a koronavírust kimutató gyorstesztet fog hazavinni - írta meg az Index. 

Ezek a tesztek 29 perc alatt kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben. De orvosi- és védőmaszkok millióit is be fogja szerezni Csehország Kínától. Valamint Indiából és Vietnámból is vannak ajánlataik.

Korábban már megírtuk, hogy nagy baj, hogy hazánkban nagyon kevés koronavírustesztet végeztek. Az Egészségügyi Világszervezet vezetője szerint a vírus megállításának legfontosabb feladata ugyanis a tesztelés, a tesztelés és a tesztelés. Így lehet feltérképezni a fertőzötteket, megszervezni elkülönítésüket és a velük érintkezésbe került emberek szűrését is. 
A cseh kormány intézkedése most ismét rávilágít: a magyar kormánynak sokkal komolyabban kéne vennie a tesztelés fontosságát.  

De nem csak a kormánynak, Orbán Viktor pénztárcájának Mészáros Lőrincnek is példával szolgál Csehország. A leggazdagabb cseh állampolgár, Petr Kellner ugyanis saját zsebből 120 tonna egészségügyi felszerelést vásárolt.

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.