A csehek már gépet küldtek Kínába gyorstesztekért - mi miért nem?

A csehek már gépet küldtek Kínába gyorstesztekért - mi miért nem?

A cseh kormány különgépet indított Kínába 100 ezer koronavírust kimutató gyorstesztért. Vajon a magyar kormány mire vár?

A cseh kormány különgépet indított hétfőn a kínai Sencsenbe. A szerdán visszaérkező gép 100 ezer, a koronavírust kimutató gyorstesztet fog hazavinni - írta meg az Index. 

Ezek a tesztek 29 perc alatt kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben. De orvosi- és védőmaszkok millióit is be fogja szerezni Csehország Kínától. Valamint Indiából és Vietnámból is vannak ajánlataik.

Korábban már megírtuk, hogy nagy baj, hogy hazánkban nagyon kevés koronavírustesztet végeztek. Az Egészségügyi Világszervezet vezetője szerint a vírus megállításának legfontosabb feladata ugyanis a tesztelés, a tesztelés és a tesztelés. Így lehet feltérképezni a fertőzötteket, megszervezni elkülönítésüket és a velük érintkezésbe került emberek szűrését is. 
A cseh kormány intézkedése most ismét rávilágít: a magyar kormánynak sokkal komolyabban kéne vennie a tesztelés fontosságát.  

De nem csak a kormánynak, Orbán Viktor pénztárcájának Mészáros Lőrincnek is példával szolgál Csehország. A leggazdagabb cseh állampolgár, Petr Kellner ugyanis saját zsebből 120 tonna egészségügyi felszerelést vásárolt.

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.15

Ellenzék: A kormány nem tett semmit a digitális oktatásért

Azonnali cselekvésre szólították fel az ellenzéki pártok és politikusok a Fidesz-kormányt a digitális oktatás kapcsán.

  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.