Fideszes nevelés: a 22 éves helyettes államtitkár máris kerüli a független újságírókat

Fideszes nevelés: a 22 éves helyettes államtitkár máris kerüli a független újságírókat

Rácz Zsófiát nagyon nehezen érheti utol független újságíró. Ha pedig ezt szóvá teszi, a fiatal politikus meglepő támadásba lendül. Elég komoly, ahogy egymást cáfolgatja a helyettes államtitkár és a hírportál. Hogy ki kamuzik, nem nehéz eldönteni.

Miután a Fidesz törvényt módosított érte, Rácz Zsófia immár közel két hónapja helyettes államtitkár. Az Index arról számolt be, mennyire nehéz dolga van egy újságírónak, ha megpróbálja elérni a frissen kinevezett 22 éves politikust egy interjú erejéig. 

Február végén végre sikerült az Index újságíróinak utolérni Ráczot Győrben. Az Index cikke szerint ott azonban nem állt velük szóba.

Újságírókkal vitatkozik Rácz Zsófia. Csak sajnos nem egy interjú keretein belül, hanem a Facebookon üzengetve. 

Erre az írásra reagált a fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Facebook-oldalán emojik ezreivel kitupírozva, azt írta,


Azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe

Az Index azonban már egy új cikkben részletesen cáfolta a fideszes politikus állításait. Megírták, hogy a győri eseményen többször, többféle módon próbáltak kérdéseket feltenni a helyettes államtitkárnak. Azt elismerték, hogy a győri polgármesternek lehetett kérdést feltenni, ő megszólította az újságírókat. Rácz Zsófia azonban egyszer sem ajánlotta fel az Indexnek, hogy kérdezzenek tőle.

A cikkben leírják:

Rácz Zsófia egy köszönésen kívül egyetlen szót sem beszélt velünk szemtől szemben, és nem kérdezte meg tőlünk, hogy van-e kérdésünk. 

Az Index ezt kommentben is leírta Rácz Facebook-posztja alatt. Azt azonban törölték a helyettes államtitkár bejegyzése alól. Sőt, a hírportált le is tiltották az oldalról, nem tudnak kommentelni.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

Orbán brazil haverja: a vírus egy kis nátha, néhányan meghalnak, ilyen az élet

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát - írja a Reuters alapján az Index.