Módosítják a törvényt, hogy kinevezhessék a 22 éves fideszest

Módosítják a törvényt, hogy kinevezhessék a 22 éves fideszest

Novák Katalin a mai napon jelentette be, hogy a 22 éves Rácz Zsófia lesz az új EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára. Mivel a pozíció feltételeinek nem felel meg, átírják a törvényt, hogy kinevezhessék az új fideszes üdvöskét.

Erre a kinevezésre azért lett ilyen "hirtelen" szükség, mert a Fidelitas elnöke lett Illés Boglárka, aki eddig betöltötte ezt a posztot. 

Mindent, amit egyelőre tudni lehet a fiatal helyettes államtiktárról, hogy jelenleg joghallgató, fél évet tartózkodott Washingtonban egy ösztöndíjprogram keretein belül, dolgozott már politikai elemzőként (persze egy fideszes csicskaintézetnél) és korábban a Magyarország ENSZ ifjúsági küldöttjeként tevékenykedett.

A pozíció betöltéséről és arról, hogy ki teheti ezt meg, jogszabály rendelkezik:

 „a 224. § (1) Közigazgatási államtitkárrá és helyettes államtitkárrá minden büntetlen előéletű, az országgyűlési képviselők választásán választható személy kinevezhető, aki jogász mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy gazdaságtudományok képzési területen alap- vagy mesterképzésben szerzett közgazdász szakképzettséggel vagy felsőfokú végzettséggel és a feladat- és hatáskörének megfelelő szakirányú szakképzettséggel rendelkezik.”

Annak értelmében, hogy a szóban forgó hölgy joghallgató, a 444.hu azt remélte feltételezni, hogy mesterképzési szakon még nem szerzett szakképzettséget. Ez okán fordultak az EMMI-hez és megkérdezték, szert tett-e más olyan végzettségre, amely során a törvény szerint is kinevezhető.

Kérdésükre a sajtóosztály választolt, és bejelentették, hogy jogszabályt módosítanak, hogy kinevezhessék Rácz Zsófiát. 

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.