A fideszes főügyész a legfőbb bíróságot is bevenné

A fideszes főügyész a legfőbb bíróságot is bevenné

Polt Péter fideszes főügyész csicskáját neveznék ki a Kúria (Legfelsőbb Bíróság) élére. Ráadásul megengednék egy csapat alkalmatlan bábnak, hogy beszabaduljanak a bíróságokra.

A Kúria elég rossz állapotban van. A Horthy emlékére átkeresztelt Legfelsőbb Bíróságot lassan egy évtizede minden oldalról támadja a vámpírkormány. Ha rajtuk múlna, már rég telepakolták volna az egészet Fidesz-csicskákkal.

Ez viszont eddig nem történt meg, ugyanis a Fidesz nehezen tudta kirángatni a független bírákat a székükből. Azonban a Legfelsőbb Bíróság eddigi elnökének, Darák Péternek idén jár le a 9 éves mandátuma. Most megindult a Fidesz áskálódása, hogy saját emberüket rakják be az élére.

Ezen már évek óta dolgozik a Fidesz, ugyanis szerintük nem elég korrupt a Kúria. És korrupció nélkül a Fidesz nem tudja megtartani a hatalmát. A Fidesz ezért az Alkotmánybíróságról akar áthelyezni bábokat a Kúriára. Amióta a Fidesz-csicskák beledugták az orrukat az intézménybe, talpnyalókat és kegyenceket neveztek ki.

Az Alkotmánybíróság egyre inkább hasonlít tyúkólra. A Fidesz által beültetett 15 tag közül csak négynek van bírói tapasztalata. És most ezeket engedné Áder János, Orbán személyi csicskása, hogy beüljenek a Kúriába. Ez olyan, mintha az ön házát építő kőművesek eddig csak fényképen láttak volna téglát.

És ezeket az alkalmatlan csicskákat akarná betenni a Kúriába Orbán Viktor. Nem azért, mert tapasztaltak, hanem mert így könnyebb lesz behálózni még egy intézményt.

Az egyik csicskajelölt például Varga Zs. András , a pedofilvédő Polt Péter növendéke. A "bírónak" semmi tapasztalata nincs, de eltökélt Fideszes és mindenben a pártnak fog térdepelni. Ő lenne Darák Péter utódja, szégyent hozva rá és az elnöki székre.

Ezeket a gyalázatos, és még sohasem látott kinevezéseket Áder Jánosnak kell majd végrehajtania. És ezt meg is fogja tenni, hiszen hűséges kiskutyaként imád Orbán lábához dörgölőzni.

De ez is csak egy lépés Orbánék sakkjátszmájában a bírósági függetlenség ellen. A Kaleta-ügyben például volt pofájuk megtámadni a bíróságokat, mert szerintük túl alacsony volt a büntetés. Igaz, az alacsony büntetést a Fideszes főügyész kérte.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.