A kórházak már a gyerekeinket sem tudják ellátni!

A kórházak már a gyerekeinket sem tudják ellátni!

Amíg Orbán és csicskái ép ésszel felfoghatatlan mértékű milliárdokat szórnak el stadionra, addig a kórházak karácsonyi adományokból próbálják a mindennapi betegellátás kellékeit beszerezni. Jól van ez így?

Ahogy azt a 444.hu észrevette, a budai Új Szent János kórház Facebook-oldalán indított gyűjtést annak érdekében, hogy a mindennapi betegellátás kellékeit beszerezzék. 

A kórház december 1. és 24. között vár olyan adományokat, melyek a legalapvetőbb eszközökből állnak. Az egyes osztályok össze is szedték azokat a fogyóeszközöket, melyekre nagy szükségük lenne. A Gyermeksebészet Osztály többek között például pizsamákat, fürdő papucsokat, törülközőket és villanyégőket vár adományként.

Nem jutunk szóhoz!

Az első dolog, ami eszünkbe jutott a hír kapcsán az Orbán stadionja volt: most építettette fel magának 190 milliárd forintért a Puskás Stadiont. 

Ebből a pénzből hány kórház vehetné meg magának a mindennapi betegellátáshoz elengedhetetlen eszközöket? Hány kórháznak nem kéne most az egyszerű adófizetők adományaira támaszkodnia ahhoz, hogy a legalapvetőbb feladatát el tudja látni? 

470 milliárd jut stadionokra, de a kórházak még pizsamát sem tudnak adni a beteg gyermekeknek!

Az Ez a Lényeg a napokban számolta ki, ha a Fidesz-kormány nem Orbán mániájára, a stadionokra költött volna el Budapesten 470 milliárd forintot, már 47 ezer darab új lélegeztetőgép lehetne az országban. Belegondolni sem merünk abba, hány darab villanyégőt, papucsot, vagy éppen pizsamát vehettek volna a beteg kisgyermekeknek. 

Jól van ez így?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.