47000 lélegeztetőgép árát költötte stadionra Orbán

47000 lélegeztetőgép árát költötte stadionra Orbán

Bár a magyar választók már nemegyszer megüzenték a fideszeseknek, elég volt a felesleges stadionberuházásokból, Orbánék mégsem hajlandóak leállni. Felfrissítettük korábbi számításunkat és kiderült: már 47 ezer darab új lélegeztetőgép lehetne az országban a budapesti stadionok árából.

Pár hónapja az EzaLényeg.hu már összeszámolta, hány CT-t vehettünk volna, ha nem stadionokra szórjuk a pénzt. Számításaink szerint 2010. óta a stadionok árából összesen 580 PET-CT vagy 1740 sima CT megvásárlására tellett volna. Ezzel szemben ma Magyarországon nagyjából 110 CT üzemel összesen.

Orbánt nem érdekli, hogy a stadionoknál sokkal fontosabb dolgokra kéne költeni a magyarok pénzét!

Ezt az összesítést mindössze 2 hónapja készítettük, de Orbán stadionmániás ámokfutása azóta is tart. Az olimpia rendezéséről szóló népszavazásra gyűjtött aláírások száma és Karácsony Gergely nagy fölényű főpolgármesterré választása egyaránt azt üzente Orbánnak: Elegük van az embereknek a felesleges luxusberuházásokból. A miniszterelnököt azonban ez egy kicsit sem érdekli, nem hajlandó elfogadni. Minden lépéséből jól látható, ő még mindig olimpiára akar súlyos százmilliárdokat költeni. 

Ennek egyik legkézenfekvőbb példája az atlétikai világbajnokságra tervezett stadion. 

A nemrég átadott Puskás Stadion korábbi verziója, a Népstadion még alkalmas volt atlétikai versenyek megrendezésére. A 190 milliárdos új csarnokban azonban már nincsen ilyen lehetőség. Ezért kell a Csepel-sziget északi részére atlétikai stadiont építeni, melynek költségei minden bizonnyal meg fogja haladni a 100 milliárd forintot.

Bár Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely küzdelmének köszönhetően a kormány beleegyezett abba, hogy értelmes beruházásokkal együtt fog megvalósulni a stadion felépítése. Elérték például, hogy legyen új óvoda és új szakrendelő is, tehát végre az oktatásra és az egészségügyre is költeni fog a kormány. 

Mégsem mehetünk el a tény mellett: Egy 100 milliárd forintos stadion árából 10 ezer darab 10 millió forintos lélegeztetőgépet vehetnénk a kórházaknak. Ezt leírjuk számmal is, olyan sok:

10 000 darab lélegeztetőgépet vehetnénk.

Még 2018-ban adták át a komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és a Szent Bertalan Óvoda új épületét, melyeket kétmilliárd forintból felújítottak és új tornateremmel is kibővítettek.

Ha ilyen szintű felújítást szánna a kormány az állami iskoláknak a stadionépítés helyett, ezt 50 helyen megtehetné az atlétikai stadion árából. 

Ha pedig a 2010 óta Budapesten stadionra költött 470 milliárd forintot vesszük (ebben a számításban az atlétikai stadion ára is szerepel), 235 állami iskola lehetne már európai színvonalúan felújítva. Vagy éppen 47 ezer darab új lélegeztetőgép lehetne az országban. 

Az tehát nyilvánvaló, hogy Orbánt a magyar emberek egészsége és oktatása kicsit sem érdekli. Mégsem hagy minket nyugodni a gondolat, hogy Mészáros Lőrinc személyében van neki egy strómanhaverja, aki a magyar adófizetőktől ellopott pénzéből ma már a világ leggazdagabb dollármilliárdosai közt szerepel. Egy friss számítás szerint 600 millió forintra saccolható a látható vagyona.

Ha Orbán ennyire mániákusan szórja a pénzt felesleges gigaberuházásokra, tegye azt inkább saját pénztárcájából, tehát Mészáros Lőrinc milliárdjaiból.

Az országgal ellentétben neki bőven telik rá.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.