A Partizán megmondja, miért fontos, hogy ne mozdulj ki a járványban

A Partizán megmondja, miért fontos, hogy ne mozdulj ki a járványban

Szemléletes videóval mutatta be a Partizán, hogyan küzdhetünk egyszerűen a vírus ellen.

Nincs általános kezelési útmutató a koronavírus-járványhoz. Országonként eltérő módon igyekeznek fékezni a gyilkos kór terjedését. Abban mindenki egyetért, hogy az ellenszer kifejlesztéséig az egyetlen hatásos védekezés, ha lassítjuk a járvány terjedést. Így időben elhúzódik a terjedés, de az egészségügyet nem egyszerre terheli le rengeteg fertőzött ember. Ahogy ez Olaszországban történik éppen most. Az időben elhúzott járvány emberéletek ezreit mentheti meg országonként.

De mégis hogyan?

A partizán videója szerint, hogyha semmilyen korlátja nincs az emberek szabad mozgásának, akkor időben gyorsan, és a kórházi kapacitásokat jóval túlterhelő módon terjed el a vírus. Ha karanténba zárjuk a fertőzött területeket, akkor ugyan időben elnyújtjuk a vírust, de úgy is fertőzött lesz a lakosság nagy része. Hiszen összezárjuk az egészségeseket a fertőzöttekkel.

A megoldás: Önkorlátozás!

Egyértelműen az önkorlátozás tűnik a leghatásosabb módszernek a koronavírus elleni harcban. Méghozzá minél magasabb szinten. Már akkor jelentősen csökken a megbetegedések száma, ha a társadalom háromnegyede radikálisan lecsökkenti a társas érintkezései számát. Ha pedig a lakosság 90%-a betartja ezt, látványos siker érhető el a megbetegedések visszaszorításában.

Közös érdek, hogy mindenki betartsa az önkorlátozást az következő időszakban. Mi is arra kérünk Titeket, maradjatok otthon!

Jó a pálinka koronavírus ellen? Igen, mondjuk, hogy használd!

Mivel érdemes kezet mosni koronavírus járvány idején? A rövid válasz, hogy szappannal, vízzel vagy bármivel, csak jó gyakran és jó alaposan. Akár a pálinka is megfelel. A bővebb választ pedig megadták nekünk a mikrobiológusok. Amikor az ember fél a fertőzéstől, természetes, hogy rögtön a nagyágyút veti be.

  

      

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.