A rengeteg tesztelés miatt alacsonyabb a járvány halálozási aránya Németországban

A rengeteg tesztelés miatt alacsonyabb a járvány halálozási aránya Németországban

A halálozások száma még mindig aránylag alacsony Németországban. Ez főként a rengeteg (heti fél millió) tesztelésnek köszönhető.

Németországban a halálos esetek száma arányaiban jóval alacsonyabb, mint más országokban - írta meg az Index. Németországban most körülbelül 0,5 százalék a halálozási arány, míg hupejben 3,8 százalék, olaszországban pedig jelenleg 10 százalék.

Ez a korán megkezdett rengeteg tesztelésnek köszönhető.

A LiveScience kutatása arra jutott, azért alacsonyabb a halálozások száma, mert korán megkezdték a teszteléseket. A pozitív eredményt mutató betegek esetében pedig nagyon alaposan felderítik, kit fertőzhetett még meg. De nem csak ez az elemzés, hanem a Berlini Műszaki Egyetem egészségügy-tanszékének vezetője is erre jutott. 

Sokkal többet tesztelnek Németországban, mint más európai országban. 

Annak köszönhetően, hogy már az elejétől kezdve nagyon alaposak voltak, rengeteg esetben találták meg azokat, akiket megfertőzhetett egy beteg. Azok pedig azonnal karanténba kerültek. 

A Business Insider szerint heti 120 ezer embert is letesztelnek Németországban, így rengeteg enyhe, vagy tünetmentes lefolyású esetet is kiszűrnek.

Németországban heti 500 ezerre emelték a tesztek számát.

a Charité Egyetemi Kórház virológiai intézetének a vezetője úgy fogalmazott:

A betegek számához képest azért van Németországban kevesebb haláleset, mert elképesztően sok laboratóriumi tesztet csinálunk. Az elmúlt napok adatai szerint heti félmillió tesztet végzünk el
Nem a levegőbe beszélt tehát az Egészségügyi Világszervezet vezetője, amikor azt nyilatkozta, a járvány megállításához minél több embert kell tesztelni:

A 444 ugyanakkor a Business Insider összefoglalója alapján felsorol további három okot. Mivel a járvány még nagyon rövid ideje tart, így kevés adatból dolgozhatunk. Ez alapján nem csak a sok teszt játszhat közre. 

Okozhatja például még, hogy a járvány korai szakaszában van. Előfordulhat, ha ugyanazt a tesztelési gyakorlatot folytatnák, mint máshol, jóval kisebb számot tudnának csak jelenteni.

A kiemelkedő színvonalú német egészségügy is közrejátszik.

Elég logikus következtetés, hogy a német egészségügy átlagon felüli minősége is szerepet játszhat. Európában Németországban a második legmagasabb az egy lakosra jutó intenzív ágyak száma.

A gyors szigorú szabályok is fontos szerepet játszhatnak. 

A német hatóságok azonnal szigorú korlátozásokat vezettek be. Ezeket szigorúan be is tartatták. Ha valaki megszegi a korlátozásokat, akár 25 ezer euróra is bírságolhatják.

 

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.