Álomfizetés a fideszeseknek, megszorítás az embereknek

Álomfizetés a fideszeseknek, megszorítás az embereknek

Bevallottan is rengeteg pénzt keresnek a Vámpírkormány tagjai, több miniszter havi 5 millió fölött kap, és ebben még a lopás nincs benne! Közben a magyar embereket ott ütik, ahol érik az Orbán-csicskák.

Nyilvánvaló, hogy egy fideszes kormánytagnak tök mindegy, mennyit keres hivatalosan. Hisz mind tudjuk, hogy Orbán első vonalban ülő csicskái úgysem a bevallott jövedelmükből, hanem a magyar emberektől elrabolt pénzekből dőzsölnek adriai luxusjachtokon és toszkán villákban, szálldosnak milliárdos magángépeken és vesznek tízmilliós karórákat.

Azért nézzük, mennyire pofátlanok a fideszes politikusok, milyen pénzeket visznek haza bevallott jövedelemként:
 • Orbán Viktor miniszterelnök tavaly bruttó 26,56 milliót keresett, ami havi szinten 2,213 milliós bevételt jelent, és 5 millióval nőtt egy év alatt.
 • Rogán Antal feltaláló és ingatlankupec igencsak jól keresett legálisan is: bruttó 232,93 millió forintot csinált 2019-ben bevallottan, vagyis havi 20 millió volt a fizetése.
 • Süli János tárca nélküli miniszternek 2018-ban 37,9 millió összbevétele volt, 2019-ben már 71,7 millió forintra tornázta ezt fel. Vagyis havi 6 millát vihetett haza.
 • Bártfai-Mager Andrea havi 5 misit vihet haza a nemzeti vagyon elherdálásáért és lenyúlásáért felelős tárca nélküli miniszterként, vagyis a 2019-es adóalapja 63,6 millió forint.
 • Mindannyiunk kedvence, az álszent és jellemtelen Semjén Zsolt 34,7 milliót keresett tavaly, vagyis havi nagyjából 2 millió 800 ezer volt a jól megérdemelt fizetéskéje.
 • A belügyi bűnözésért felelős Pintér Sándor összevont adóalapja egy év alatt 16,6 millió forintról 23,4 forintra nőtt. Ez alapján 2019-ben havi bruttó 1,9 millió forint bevétele volt. A sokak által csak Don Pintérként emlegetett, az éjszakában is jól ismert miniszternek egyébként 22 ingatlanja van.
 • A főállású hazudozó Gulyás Gergely szerény ember, 35,5 millió forintot keresett tavaly, ugyanennyi volt Varga Mihály pénzmágnás és a futballbarát Szijjártó Péter fizuja is (a frizuját nem tudjuk).
 • Az angol nyelvű hazugságok terjesztéséért felelős Kovács Zoltán bevallása szerint havi 3 milliót keresett 2019-ben, ami egyébként kissé furcsa adat, tekintve, hogy a fizetése hivatalosan 1,3 millió forint.

Szóval lopás nélkül is jól keresnek, miközben ott szorítják meg a magyar embereket, ahol tudják. Egyik nap az önkormányzatokon keresztül nyomnak egy 120 milliárdos megszorítócsomagot, másnap meg a benzin árát emelik meg az adó emelésével.

Pofátlan, jellemtelen bűnözők uralják az országunkat.

Érzékelhetően gyarapodott a kormánytagok bevétele az egy évvel korábbi adatokhoz képest, amihez hozzájárult egy tavalyi emelés is. Az Index összeszámolta, miként változott a miniszterek, államtitkárok bevétele tavaly az adóbevallásuk alapján.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
 • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

 • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

 • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.