Bangóné: Kásler Miklós húzzon el a közéletből

Bangóné: Kásler Miklós húzzon el a közéletből

A Magyar Szocialista Párt ember- és országvédelmi petíciójáról beszélt Bangóné Borbély Ildikó a balassagyarmati kórház elől. A kórház egy tragikus haláleset színhelye volt a napokban.

Az MSZP online sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó beszélt két tragikus halálesetről. Felháborító, hogy amikor megemlítette ezeket az eseteket a parlamentben, akkor Kásler Miklós empátia helyett kioktatással válaszolt.

"Tegnap a magyar parlamentben, az Emberi Erőforrások minisztere olyan kijelentést tett, amit talán még most sem tudtam feldolgozni."
Tegnap a Magyar Országgyűlésben Kásler Miklós, az "Embertelenség Minisztere" azt mondta, hogy én igaz történetekkel szórakoztatom itt a parlamentben a nagyközönséget, az embereket, a képviselőket.

Bangóné arról a két esetről beszélt, amikor az egészségügy hiányosságai miatt halt meg két ember a napokban. Az egyik esetben egy 41 éves férfi halt meg. 

Az egészségügyben dolgozók közül az első halálos áldozatot a múlt héten temették el. Egy fiatal édesapát. 41 éves volt. Az egészségügyben dolgozott.
"Szerettem volna megtudni a minisztertől, hogy bocsánatot kértek-e a családtól azért, amiért hazudtak a halálával kapcsolatban."

Bangóné szerint a férfi koronavírus fertőzést túlélte volna, de a kórházi fertőzés következtében meghalt. Magyarországon ma többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben. A családnak azt hazudták, hogy krónikus betegsége volt az elhunytnak.

Szerettem volna megtudni, hogy bocsánatot kérnek-e ezért. Kap-e kárpótlást az özvegyen maradt feleség, és kap-e kárpótlást az özvegyen maradt gyermek? Kitűzik-e az egészségügyi intézményekre a fekete zászlót?

A másik esetben egy fiatal anya halt meg, mert több kórházban sem tudták fogadni. Végül a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház vette föl, ahol az orvosok és nővérek mindent megpróbáltak megtenni az életéért. De már késő volt.

Szerettem volna megkérdezni az "Embertelenség Miniszterétől", hogy tudja-e, hogy a balassagyarmati kórházban meghalt egy 32 éves édesanya.
Neki sem kellett volna meghalnia, ha időben kerül orvoshoz, ha megfelelő kórházi ellátásban tudják részesíteni. Sajnos ez a magyar egészségügy mai állapotai között az orvosok és ápolók legjobb szándéka és minden erőfeszítése ellenére sem lehetséges. Ezért pedig a kormány, és annak minisztere, Kásler Miklós a felelős.

"Ma a szakemberek azt mondják, többen fognak meghalni Magyarországon csak azért, mert nem kapják meg az alapvető egészségügyi ellátást, mint koronavírusban." - foglalta össze a helyzet súlyosságát Bangóné Borbély Ildikó


Kásler Miklós politikai végrehajtóként viszonyul a kórházakhoz. 

 
"Tegnap Kásler Miklós azt merte mondani, hogy ezek az igaz történetek, ezek a halálesetek az ő számára szórakoztatóak. Kásler Miklósnak távoznia kell a miniszteri székéből."

A múlt héten a Népjóléti Bizottság ülésén a fideszesek leszavazták az MSZP válságkezelő javaslatcsomagját. Ezért a Magyar Szocialista Párt petíciót indított a magyar emberek védelmében. A múlt héten a petíció öt pontból állt. Tegnap óta kiegészítették egy hatodik ponttal.

"A hatodik pont: követeljük Kásler Miklós lemondását!"

Bangóné egy fanyar, de reménykedő megjegyzéssel összegezte a miniszterről alkotott véleményét.

"Kásler Miklós nagyon ritkán jön be a Parlamentbe. És remélem, hogy már nem is fog."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.11

Extraprofitot zsebel be az állam a mesterségesen magasan tartott lakossági gázárakon

A 2013-as "rezsicsökkentés" kampány óta a vámpírkormány nem csökkentette a lakossági gázárakat. Pedig a világpiaci ár alapján megtehetné.

  • 2020.08.11

Borkai nem kér bocsánatot, sőt, büszke az érdemeire, és tiszteletet követel magának

Úgy tűnik, mintha a volt polgármester azt várná, hogy meghajoljunk előtte.

  • 2020.08.11

Mészáros luxusvillája is viszi a pénzt rendesen

Papíron egy olyan horvát cég tulajdonában áll, ami bevételt semennyi nem tud felmutatni. Kiadást és veszteséget viszont annál többet.