Berobbant a járvány: egy nap alatt 292 új fertőzött

Berobbant a járvány: egy nap alatt 292 új fertőzött

Eddig még nem látott mértékben terjed hazánkban a koronavírus. Még a hivatalosan bevallott számok szerint is.

Mintha csak a korrupt luxusfideszesek adriázása utánra időzítették volna, úgy lőtt ki a napi új fertőzöttek száma. Vasárnap regisztrálták az eddigi legtöbb pozitív esetet.

Augusztus 30-án megdőlt az eddigi negatív rekord: 292 új igazolt koronavírus fertőzöttet találtak!

A Fidesz-kormány Donald Trump amerikai elnökhöz hasonló elveket vallva nem tesztel eleget. Ez azt jelenti, hogy ha többet tesztelnének, akkor kiderülne, hogy valójában több beteg van.

Ha ilyen mértékben tesztelünk, akkor több fertőzöttet fogunk találni. Szóval szóltam az embereimnek, hogy lassítsák a tesztelés ütemétmondta a hibbant elnök még júniusban.
Müller Cecília nyugdíj előtt álló tisztifőorvos egyenesen kilátásba helyezte, hogy meg fogják büntetni a kórházakat, ha túl sokat tesztelnek.

A helyzet tehát még súlyosabb lehet. Ha Orbánék nem szervezik meg az átfogó tesztelést, akkor csak későn fogjuk megtudni, hogy ki volt beteg. Konkrétan akkor, amikor már vagy 50-100 másikat megfertőzött

A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a már veszélyeztetett korban lévő tisztifőorvos csak telefonon mert nyilatkozni az MTI-nek. Egyébként jól tette.

Az esetszámok főként a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt emelkednek, ezért szeptember elseje után meg kell akadályozni a behurcolást, és fontos, hogy csak egészséges ember menjen közösségbe - mondta a magyar egészségügy nagymamája.

Nyilván a külföldről behurcolást hangsúlyozta. Ez beleillik az Orbán-kormány retorikájában, miszerint az ellenség külföldről jön, illetve, aki ellenség, az idegen. Természetesen nem így van. Az ország határain belül is jelen van a fertőzés olyan mértékben, hogy ha nem vigyázunk, akkor nálunk is megtörténhet az, ami Dél-Európában. Ezért fontos, hogy betartsuk a szabályokat, sőt azon felül is odafigyeljünk. 

A magukat minden fölött álló, csak Orbán parancsának engedelmeskedő Fidesz-csicskák körében is terjedt a fertőzés.

Közvetlen az iskolakezdés előtt robbant be a járvány.

Különösen aggasztó, hogy pont most indult be ennyire a járvány. A jövő héten kezdődik az iskola. Nagyjából 1,2 millió diák és több, mint 300 ezer óvodás jár majd nap, mint nap közösségbe. Nem is beszélve az egyetemistákról, ahol a gólyatáborokban történtek már fertőzések. A kormány valódi eszközt nem adott a tanárok és a szülők kezébe. Helyette kiadtak egy sor utasítást, amit a gyakorlatban sok helyen a legjobb szándékkal sem lehet betartani.

 

Szinte biztos, hogy nagyon sok helyen át kell majd állni a digitális oktatásra. Sajnos Orbánékat ez nem érdekli, majd megoldják azok, akiket ez érint. A szülők, akiknek a gyerekei nem tudnak iskolába járni, meg a felelősségteljes pedagógusok.

Via.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.

  • 2020.10.01

DK: Orbánék 2022-es bukása utána vissza kell állítani az önkormányzatok jogait

Tegnap volt a magyar önkormányzatiság fennállásának 30 éves jubileuma. Sajnos nincs mit ünnepelni.

  • 2020.10.01

Mind meghalunk, de miért ilyen hamar? Rövid életre számíthatnak a magyarok

Egy spanyol nyugdíjas 7 évvel tovább élhet, mint egy borsodi, és Észak-Magyarországnál csak Bulgáriában alacsonyabb a várható élettartam az EU-ban. Szomorú helyzet, de tehetünk is ellene.