Brit történész: Magyarország jelenleg egy diktatúra

Brit történész: Magyarország jelenleg egy diktatúra

Timothy Garton Ash elismert brit történész szerint Orbán kormánya megragadta a koronavírus adta lehetőséget, hogy tovább bontsa a demokráciát. 

A Frankfurter Rundschau közölt részletes interjút Timothy Garton Ash történésszel, az oxfordi egyetem professzorával. 

Az elismert történész beszélt például a Brexitről is. Mint mondta, azzal, hogy a járvány közvetlenül a Brexit után jött, senki sem jelentheti majd ki határozottan: "Ezek a Brexit negatív következményei". Bármilyen negatív dologra lehet majd azt mondani, nem a Brexit, hanem a koronavírus okozta.

De Magyarország is szóba került a beszélgetésben. a járvány kapcsán hozott intézkedésekről a professzor azt mondta, egyes országokban – mint Magyarországon – az uralmon levők megragadják a lehetőséget, hogy tovább bontsák a demokráciát.

„Magyarország jelenleg diktatúra”

Európa közepén teljes uniós tagsági jogokkal áll egy diktatúra. Ezt szem előtt kell tartani. Hozzátette: Az Európai Bizottságnak energikusan kell fellépnie ez ellen. 

Timothy Garton Ash végül arról is beszélt, a világ legsikeresebb politikai vezetői a koronavírus válság alatt szinte egytől-egyig nők.

Példának említette Németország, Új-Zéland, Norvégia, Finnország és Tajvan vezetését is. Ash szerint, míg a férfiak mind háborúkról beszélnek, a hatalmon lévő nők nyugodtak. Az ő vezetésük hozzáértő, ugyanakkor nyugodt, emberséges és gondoskodó. "Le vagyok nyűgözve." - tette hozzá.

Nemrég a Forbes is hasonló következtetésre jutott. A lap szerint azokban az országokban kezelték eddig a legjobban a járvány okozta kihívásokat, ahol női vezetők vannak. Erről itt írtunk részletesen:

 

(Kiemelt kép: 444)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.