DK: hozzák nyilvánosságra, hány embert teszteltek eddig!

DK: hozzák nyilvánosságra, hány embert teszteltek eddig!

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, hány embert teszteltek koronavírusra, ugyanis jelenleg csak a tesztek számát közlik, miközben egy-egy beteg esetében akár több vizsgálatot is el kell végezni.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK eddig 49 konkrét intézkedésre tett javaslatot, az 50-ik kezdeményezésük pedig arra vonatkozik, hogy a kormány ne titkolhassa tovább a koronavírus-megbetegedések valós számát Magyarországon.

Felhívta a figyelmet arra: a koronavírus-fertőzöttséget mutató statisztikákban a világon mindenütt az a szám szerepel, hogy hány emberen végezték el eddig a koronavírus-tesztet. Ez azért van - folytatta - mert egy embert a megbízható eredményért legalább kétszer kell tesztelni.

Kiemelte: ezzel szemben Magyarországon, a kormány tájékoztató honlapján a nemzetközi gyakorlattal ellentétben ma nem az a szám szerepel, hogy hány embert teszteltek koronavírusra, hanem, hogy hány mintát vizsgáltak akkreditált laboratóriumban.

A DK szóvivője felháborítónak nevezte, hogy a kormány a "botrányosan kevés teszt" ellenére is "trükközik" a számokkal és "félinformációkat oszt meg tájékoztatás címszóval".

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.