Egyszeri nyugdíj-kiegészítést követel a DK

Egyszeri nyugdíj-kiegészítést követel a DK

Varju László online sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja azt javasolja a kormánynak, hogy a koronavírus-járványra tekintettel adjon 10 és 50 ezer forintos egyszeri nyugdíj-kiegészítést az öregségi nyugdíjban és szolgálati járadékban részesülőknek.

A politikus emlékeztetett, pártja szombaton egy 3000 milliárd forintos, 20 pontból álló gazdasági és szociális mentőcsomagot mutatott be a járvány elleni védekezés érdekében.

Ennek a csomagnak része, hogy a kisebb összegű nyugdíjjal rendelkezőknek egyszeri 50 ezer forintos, a nagyabb járandóságot kapóknak pedig 10 ezer forintos segítséget kell adni - fejtette ki.

Varju László elmondta, a rokkantsági nyugdíjban és az otthonápolásban részesülőknek szintén 50 ezer forintos egyszeri támogatást szeretnének.

A DK kezdeményezi, hogy a fenti intézkedéseket automatikusan ismételjék meg, amennyiben a járvány miatti veszélyhelyzet hat hónapnál tovább tart - tette hozzá a politikus.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

DK: A kormány azonnal duplázza meg a családi pótlékot

A koronavírus okozta válság idején, a folyamatos drágulás ellenére a jövedelem nélkül maradt kispénzű családokat nem segíti a Fidesz-kormány.

  • 2020.09.29

Ocsmány dolgot tett Czunyiné férje: ennél mocskosabb szöveget a legalja kocsmában sem hallani

Hogy veszi a bátorságot, hogy így beszéljen nőkről és kisebbségi csoportokról?

  • 2020.09.29

Fekete-Győr András: Orbán retteg, ezért akar engem bilincsben látni

A Fidesz retteg a Momentum erősödésétől, ezért támadják nevetséges és szánalmas vádakkal - jelentette ki Fekete-Győr András.