Elismert szakértők sora indított petíciót Orbán diktatúra-törvénye ellen -Te is csatlakozhatsz!

Elismert szakértők sora indított petíciót Orbán diktatúra-törvénye ellen -Te is csatlakozhatsz!

A SzabadaHang társadalmi kezdeményezés online petíciót indított az Orbánnak korlátlan hatalmat adó törvény ellen. Mutatjuk, hol tudod aláírni.

A SzabadaHang weboldalán indított petíciót. A kezdeményezést többek közt olyan elismert szakértők írták alá, mint Magyar György, ügyvéd, Kaltenbach Jenő és Majtényi László, volt ombudsmanok, Mellár Tamás, országgyűlési képviselő vagy éppen Bárándy Péter, volt igazságügyi miniszter.

Tiltakozzunk a felhatalmazási törvény elfogadása ellen!

A petícióban leírják: ezt a törvényt még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja. Teszik ezt ahelyett, hogy pontos és közérthető információkat adnának és valódi nemzeti egységet teremtenének a nehéz helyzetben.

Egy ilyen törvényt egyetlen magyar demokrata sem támogathat!

A törvény elfogadásával a magyar országgyűlés közjogi öngyilkosságot követne el. Az alaptörvény által biztosított jogköreit olyan kormánynak engedné át, amely a korábbi gyakorlatát folytatva azt saját céljaira használja fel! Hozzátették:

Minden magyar demokratának tiltakoznia kell a jogszabály jelen formájában való elfogadása ellen, mert ez visszafordíthatatlan következményekkel járna a magyar demokráciára és jogállamra nézve.
A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

A petíciót itt lehet aláírni.

Nem csak civilek kezdtek tiltakozásba a felhatalmazási törvény ellen. Ellenzéki politikusok sora szólat már fel ellene.

Az ellenzéki pártok frakciói hétvégén már világossá tették: ebben a formában nem szavazzák meg a törvényjavaslatot. Éppen ezért hétfőn még egyeztetni próbálnak a kormánnyal.

Arról, miért is kötelessége megállítani az ellenzéknek ezt a törvény és vele Orbán Viktort, itt írtunk részletesen:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.