Az ellenzék kötelessége megállítani Orbánt!

Az ellenzék kötelessége megállítani Orbánt!

A kormány pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amivel előre meg nem határozott időre meghosszabbítanák a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény teljhatalmat adhatnak Orbán kezébe. Ma szavaz róla a Ház.

Ha ma a parlament elfogadja a veszélyhelyzet korlátlan meghosszabbítását célzó javaslatot, a Vámpírkormány épp olyan hatalmat kap a kezébe, amilyenre Orbán mindig is vágyott. Pont ezt nem szabad neki megadni.

Az ellenzéknek kötelessége, hogy bármilyen eszközzel megakadályozza ezt a borzalmat! Mégpedig együtt, egyesült erővel: a Fideszt csakis összefogással lehet megállítani!

Hisszük-e, hogy Orbán Viktor a fészerbe gyömöszölte az összes olyan törekvését, amely a teljes kontroll elnyerésére irányul? Miért hinnénk? Mi okunk lenne hinni neki?

A propaganda-köztévén már most az újságírók bebörtönzéséről beszélnek. Ezután már nemcsak beszélni fognak?

Mi történik, ha a „különleges jogrend" (más néven Orbán szabályok nélküli teljhatama) idején rémhírterjesztésnek minősítik majd a sajtó független beszámolóit? Az állami csatornákon már most is pellengérre állítják az ellenzéki újságírókat, utalgatnak arra, hogy börtönbe kéne menniük a szerintük hangulatkeltő, mások szerint a tájékoztatást elősegítő cikkíróknak.

Mi lesz, ha Orbánék úgy ítélik meg, hogy egy cikk rémhírterjesztő, csak mert kétségbe vonja a kormány tevékenységét a veszélyhelyzet ideje alatt? 5 év börtön is járhat annak, akire ezt ráhúzzák! Mi is mehetünk majd a kóterba?

A teljhatalmi kormányzás ideje alatt egyes törvények alkalmazását felfüggeszthetik, törvényi rendelkezésektől eltérhetnek és már rendkívüli intézkedéseket is hozhatnak. A visszaélések paradicsoma ez, ahol Orbán még azt is megteheti, amit a kétharmaddal eddig nem sikerült neki! És miért gondolnánk, hogy nem teszi meg? 2010 óta számtalan alkalommal élt vissza a hatalmával, most mi állítaná meg? És még az Országgyűlést sem kell majd összehívni, tehát annyi sem marad, hogy legalább a Parlamentben számon kérhesse az ellenzék a felcsúti miniszterelnökön, hogy mit művel.

A demokratikus intézmények és a vele kritikus hangok eddig sem jelentettek semmit a Fidesznek, csupán akadályt és kellemetlenséget, amik miatt nem tud úgy kormányozni, ahogy Orbán valójában szeretne. 10 éve úgy kormányoznak, hogy aki nem tetszik nekik, azt eltiporják, aki nem az ő csapatukban játszik, az nem is magyar, sőt ember is alig. Hogy ők mindent megtehetnek és bármit elvehetnek. Hogy aki nem az övéik közül való, azt nemcsak az út szélén hagyják, de berúgják az árokba is.

Semmi okunk bízni bennük, nem szolgáltak rá!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Alpári stílusú nyílt levelet írt a lakájmédia Szabó Tímeának - FFF 26. rész

A Minden Szó nevű szennylap nyílt levéllel szólította meg Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét. Valójában azonban csak fröcsögnek, és hazudoznak. Sorozatunk mai részében ezzel a hazugságcunamival foglalkozunk.

  • 2020.07.03

Aki fideszes, azt megvédik - akkor is, ha pedofil

Nagy (nem elég nagy) port vert fel a napokban Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Pontosabban annak lezárása, ami egy józan paraszti ésszel nagyon csekélynek tűnő felfüggesztett szabadságvesztés és némi pénzbirság lett. De ki a felelős ezért?

  • 2020.06.30

Farkas Örs esete a nemzeti inzultációval - FFF

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, vagyis a fideszes propaganda egyik főfelelőse. A legaljasabb hazugsággyárosok egyike, aki most Orbán konzultációs kérdőívének örvén kamuzott egy óriásit.