Az ellenzék kötelessége megállítani Orbánt!

Az ellenzék kötelessége megállítani Orbánt!

A kormány pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amivel előre meg nem határozott időre meghosszabbítanák a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény teljhatalmat adhatnak Orbán kezébe. Ma szavaz róla a Ház.

Ha ma a parlament elfogadja a veszélyhelyzet korlátlan meghosszabbítását célzó javaslatot, a Vámpírkormány épp olyan hatalmat kap a kezébe, amilyenre Orbán mindig is vágyott. Pont ezt nem szabad neki megadni.

Az ellenzéknek kötelessége, hogy bármilyen eszközzel megakadályozza ezt a borzalmat! Mégpedig együtt, egyesült erővel: a Fideszt csakis összefogással lehet megállítani!

Hisszük-e, hogy Orbán Viktor a fészerbe gyömöszölte az összes olyan törekvését, amely a teljes kontroll elnyerésére irányul? Miért hinnénk? Mi okunk lenne hinni neki?

A propaganda-köztévén már most az újságírók bebörtönzéséről beszélnek. Ezután már nemcsak beszélni fognak?

Mi történik, ha a „különleges jogrend" (más néven Orbán szabályok nélküli teljhatama) idején rémhírterjesztésnek minősítik majd a sajtó független beszámolóit? Az állami csatornákon már most is pellengérre állítják az ellenzéki újságírókat, utalgatnak arra, hogy börtönbe kéne menniük a szerintük hangulatkeltő, mások szerint a tájékoztatást elősegítő cikkíróknak.

Mi lesz, ha Orbánék úgy ítélik meg, hogy egy cikk rémhírterjesztő, csak mert kétségbe vonja a kormány tevékenységét a veszélyhelyzet ideje alatt? 5 év börtön is járhat annak, akire ezt ráhúzzák! Mi is mehetünk majd a kóterba?

A teljhatalmi kormányzás ideje alatt egyes törvények alkalmazását felfüggeszthetik, törvényi rendelkezésektől eltérhetnek és már rendkívüli intézkedéseket is hozhatnak. A visszaélések paradicsoma ez, ahol Orbán még azt is megteheti, amit a kétharmaddal eddig nem sikerült neki! És miért gondolnánk, hogy nem teszi meg? 2010 óta számtalan alkalommal élt vissza a hatalmával, most mi állítaná meg? És még az Országgyűlést sem kell majd összehívni, tehát annyi sem marad, hogy legalább a Parlamentben számon kérhesse az ellenzék a felcsúti miniszterelnökön, hogy mit művel.

A demokratikus intézmények és a vele kritikus hangok eddig sem jelentettek semmit a Fidesznek, csupán akadályt és kellemetlenséget, amik miatt nem tud úgy kormányozni, ahogy Orbán valójában szeretne. 10 éve úgy kormányoznak, hogy aki nem tetszik nekik, azt eltiporják, aki nem az ő csapatukban játszik, az nem is magyar, sőt ember is alig. Hogy ők mindent megtehetnek és bármit elvehetnek. Hogy aki nem az övéik közül való, azt nemcsak az út szélén hagyják, de berúgják az árokba is.

Semmi okunk bízni bennük, nem szolgáltak rá!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Budapest fideszes országgyűlési képviselői is nemet mondtak a demokráciára

Minden Fidesz-csicska a demokrácia ellen szavazott tegnap a parlamentben. Nem volt ez másképp a budapestiekkel sem.

  • 2020.03.24

Apáti Bence szerint a liberálisok terjesztették el a koronavírust - FFF 2. rész

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát mutatjuk be. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő második részében Apáti Bence csicskapublicista, a Magyar Nemzet főmunkatársa egyik hazug videójával foglalkozunk.

  • 2020.03.23

Az ellenzék kötelessége megállítani Orbánt!

A kormány pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amivel előre meg nem határozott időre meghosszabbítanák a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény teljhatalmat adhatnak Orbán kezébe. Ma szavaz róla a Ház.