Ellentét: Fideszes érdekkörökkel megy szembe Tarlós István

Ellentét: Fideszes érdekkörökkel megy szembe Tarlós István

A HÉV és a metró összekötése gazdaságtalan, de Garancsi István lakóparkját sem kell kiszolgálni a főpolgármester szerint. De az is kiderült, hogy voltak olyan tervek, amiket csak a fideszes polgármesterek kedvéért támogatott.

Miniszterelnöki megbízottként írt levelet a felcsúti miniszterelnöknek Tarlós István. Több érdekes tervet is felvetett, amiket végre lehetne hajtani a járványhelyzet alatt.

A legmeghökkentőbb a Volán és a MÁV összevonásának terve. Ennél csak a volt főpolgármester indoka az izgalmasabb, szerinte az összevonás most mérsékeltebb hullámokat verne az ellenzék, a szakszervezetek és a média köreiben.

Az igazi köpönyegforgató.

A legtöbb figyelmet azonban azok a tervei érdemlik, amelyeket főpolgármesterként még teljes mellszélességgel támogatott. Az indokaiból azt is megtudhatjuk, hogy a város, vagy a Fidesz érdekei voltak-e fontosabbak számára, amíg hivatalban volt. Az M2-es metró és a gödöllői HÉV összekötéséről nyíltan kimondja, hogy:

Csak a XVI. és XVII kerületi fideszes polgármesterek kedvéért támogatta, egyébként gazdaságtalan és túl drága lenne.

Ugyanígy nem szükséges a budai fonódó második ütemének megépítése sem. Mert ez csak a Garancsi-féle BudaPart lakóparkot kötné be a közösségi közlekedési hálózatba. Az oda költözők pedig nem igénylik majd a közösségi közlekedést Tarlós István szerint. A M3-as metró meghosszabbítása és a 2-es villamos felújítása is halasztható projektek szerinte.

Főpolgármesterként ilyen tervek után mindig hátba szúrásról beszélt. Most pedig szíves örömest mártja bele a kést Karácsony Gergely, és a fideszes kerületi polgármesterek hátába is. Kicsinyes bosszú!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.