Elvitte a rendőrség a 64 éves Andrást, mert Orbánt kritizálta

Elvitte a rendőrség a 64 éves Andrást, mert Orbánt kritizálta

A pártállam legsötétebb éveit idézve, hajnalban mentek ki a rendőrök az idős emberért, aki Orbán járványügyi döntéseit kritizálta az interneten. Jelenleg büntetőeljárás folyik ellene, pedig a jogász szerint semmit nem követett el.


Ismét tett egy lépést az Orbán-rezsim a diktatúrák sötét útján oda, ahol már akármit tesznek is, senki sem látja. Illetve ők már akkor megtették ezt a lépést, amikor meghozták a véleményszabadságot a politika kénye-kedve szerint rémhírnek bélyegző felhatalmazási-törvényt.

A szerencsi rendőrség most a gyakorlatban is alkalmazta a diktatúratörvényt, amikor elvittek egy idős embert a véleményéért.

A 64 éves férfi közösségi oldalán vetette fel, hogy talán nem a leghelyesebb lépés a járvány tetőzésére Orbán által kijelölt nap, azaz május 3. után rögtön elrendelni a korlátozások enyhítését.

"Drága vezetőnk, aki nem téved soha, nem hazudik soha, azt mondta, hogy május 3-án, vasárnap tetőzik a járvány hazánkban."

De lehet, hogy nem ez volt a legfőbb bűne, hanem, hogy személyesen megszólította Orbánt, sőt letegezte. Kritikus hangokat ütött meg, amikor megfogalmazta kétségeit a miniszterelnök lépéseinek helyességével és hátsó szándékaival kapcsolatban. Ez pedig elég volt, hogy elvigyék.

Úgy látszik, már nem lehet diktátornak nevezni a diktátort.

Kedves diktátorunk, kedves vezetőnk! [...] Azért mert kijelentettél valamit, amivel a népszerűségedet növeled és azt nem módosítod, mert a hatalom megtartása a fő irány, ne küldj halálba ezreket.

A rendőrség annyira szolgálja és védi az Orbán-rendszert, hogy még egy a szocializmusban a nyugati kémek és felforgató elemek felismerésére szolgáló brosúrához hasonló tájékoztatót is kiadtak az álhírekről. Ugyan az idős férfi semmilyen hamis állítást nem tett, csak saját véleményét fogalmazta meg nyilvánosan, mégis nagy erőkkel vonultak ki hozzá.

"Rémhírterjesztésért, vagy az igazság terjesztéséért akár börtön is járhat" - ez a mondata adhatta az ötletet a szemfüles zsaruknak.

Reggel hatkor szállt ki több autóval a rendőrség az idős férfihoz. Házát átkutatták, utána pedig elvitték és kihallgatták. Bizonyítékokat is gyűjtöttek. De mire?

Öten okoskodva körbeállták a bizonyítékul szolgáló laptopot. Le is fényképezték a miniszterelnöki méltóság megsértésére használt tárgyat mondván ezen írta!

Gondolhatnánk, hogy csak a megfeleléskényszeres szerencsi rendőrség túlkapásáról van szó, de valószínűleg nem így van. A rendszerben kódolva van, hogy ha egyszer meghajoltunk neki, másodjára már könnyebben megtörjenek, ez pedig hosszú távon rémuralomhoz vezet. Orbán bűne ez!

Ezért nem szabad hallgatnia ennek az idős embernek és nekünk újságíróknak sem. Önöknek is azt javasoljuk, hogy továbbra is legyenek bátrak, vállalják a véleményünket!

A rendőröknek pedig azt üzenjük, mindig van más választásuk, van olyan parancs, amit nem szabad végrehajtani, ha az ember a lelkiismeretére hallgat! És persze az sem árt, ha a törvény őrei is betartják a törvényeket.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.10

Karácsony: a második hullám elleni felkészülésben a kormánynak kötelessége együttműködni

A főpolgármester levelet küld Káslernek és Müller Cecíliának, melyben együttműködésre szólítja fel őket.

  • 2020.08.10

Jót tett Ráhelékkel Szíjj, a királylány most közpénzből hálálhatja meg

Az Orbán Ráhel befolyása alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökségtől igényelt támogatást az a Szíjj László, aki kisegítette Tiborcz Istvánt. Izgulunk, hogy vajon megkapja-e.

  • 2020.08.10

Orbán apja havi 20 milliót keres! És ez csak az, amit bevall!

Magyarország jobban teljesít: valaha volt legnagyobb árbevételét érte el tavaly Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a cége.