Íme Orbán példaképének, Erdogannak leggyalázatosabb bűntettei

Íme Orbán példaképének, Erdogannak leggyalázatosabb bűntettei

Sajtószabadság felszámolása, bosszúhadjárat, ártatlanok elleni offenzíva, diktatórikus hatalomgyakorlás - ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni Orbán példaképének, Erdoğan török miniszterelnöknek a munkáját. A kegyetlen diktátor kezéhez vér és ezrek szenvedése köthető. Összeszedtük legnagyobb bűneit.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktornak a budapesti emberek legalapvetőbb jogainál is fontosabb volt az, hogy diktátor haverja, Recep Tayyip Erdoğan zavartalanul, az emberektől elzárva nézze meg a fővárost. Ugyanakkor a török miniszterelnöknek sajnos nem ez volt a legnagyobb bűne, amit hatalomra kerülése óta elkövetett. 

Az iszlamista török politikusról gyakran halljuk, hogy háborús és emberiség elleni bűnöket követett el. Ezek a kijelentések olyannyira megalapozottak, hogy a német szövetségi ügyészségnek például 2016-ban keresetet is beadtak Erdogan ellen ezen bűnök ügyében. 

Összegyűjtöttük Erdogannak a legundorítóbb bűneit, hogy lássuk, milyen ember Orbán példaképe. 

Tipikus autokrata politikusként Erdogan 2003-as miniszterelnökké válása óta hatalma bebetonozásán dolgozik. Ennek egyik legfontosabb eszköze a szabad sajtó felszámolása. Nem véletlen tehát, hogy több száz újságíró menekült el az országból. Sőt, börtönöztek már be német újságírót és jelenleg is több száz lehet a vádemelés nélkül fogságban tartott sajtómunkatársak száma Törökországban. A világon Törökországban van a legtöbb bebörtönzött újságíró. Volt olyan, hogy élő adásban törtek be Erdogan emberei egy török televízióba, hogy megszakítsák az adást. Nem mellesleg Erdogan többek között még a Wikipédiát is betiltotta az országban. 

A már-már önmaga paródiájaként funkcionáló, személyi kultuszt építő reklámfilmek mellett pártja hatalmának megszilárdítását 2008 óta a legmocskosabb módszerekkel igyekszik elérni Erdogan. Újságírók bebörtönzésén kívül üzletembereket küldtek a vádlottak padjára, a hadsereg vezetőinek egy részét leszerelték, többek ellen eljárások indultak összeesküvés vádjával és átalakították az alkotmánybíróság működését.

Majd kiderült, hogy még ennél is keményebb diktatúrára vágyik Erdogan. 

Már az ellene tiltakozókat sem bírja elviselni Orbán haverja. Erdogan brutális hatalomgyakorlásának fordulata volt, amikor 2013-ban a Gezi parki tüntetéseken a rendőrség kegyetlen erőszakkal lépett fel a demonstrálók ellen. Könnygázt, vízágyút vetnek be a békés tüntetőkkel szemben, aminek következtében több mint ezren súlyosan megsérültek.

Ezt követően csúcsra járatódott az ellenzéki politikusok, értelmiségiek, független újságírók, jogvédők ellehetetlenítése, ami a 2016-os katonai puccskísérletben teljesedett ki. 

A puccs utáni állapotokat Erdogan diktatúrája beteljesítésére használta fel. Minden lehetséges ellenfelével elkezdett leszámolni. Százezreket bebörtönöztek. Erdogan elnöki jogkörét egy népszavazással pedig még tovább szélesítették, így szinte korlátlan lett hatalma.  

Erdogan kezéhez nem csak törökök vére tapad. Hosszú évek óta folytat hadjáratot a világ legnagyobb kisebbsége, a kurd nép ellen.   

Miután október elején Erdogán nagy tisztelője, Donald Trump egy embertelen lépéssel kivonta az amerikai csapatokat Észak-Szíriából, a török diktátor azonnal hadjáratot indított a térségben a kurdok ellen. Az akció miatt százezreknek kellett elmenekülni és több százan vesztették életüket. Ráadásul minden bizonnyal háborús bűnök sorát követték el a Törökország által támogatott milíciák. Ezt az akciót az EU nagy része elítélte. Persze Orbán Viktor gyalázatos módon ismét támogatásáról biztosította a véreskezű diktátort. 

A kurdok ellen elkövetett bűnei kétség kívűl a legkegyetlenebb, leggyalázatosabb diktátorok közé süllyesztette Erdogant.

Orbánnak pedig ez az ember a példaképe, ezt az embert hívja vendégül, ezzel az emberrel hoz szégyent Magyarországra. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.

  • 2020.08.07

Gazdabarát kormány, mi? Orbán tartja vissza az agrártámogatásokat!

Gyors segítséget ígértek, de még sosem kellett ennyit várniuk. Pont a gazdákon akarnak nyerészkedni?