Karácsony Gergely 7 napra csökkentené a daganatos megbetegedések várólistáját

Karácsony Gergely 7 napra csökkentené a daganatos megbetegedések várólistáját

Munkában a Megoldóember: Októbertől 10 napon belül elvégzik a vizsgálatot és diagnózist is kapnak a betegek.

A Fővárosi Közgyűlés ma szavazhatja meg, hogy a felére csökkentsék a nagydiagnosztikai vizsgálatok esetében a várólistát.

Eddig 14 nap volt a várakozási idő, októbertől viszont 7 napon belül végezhetik el a vizsgálatokat. További 3 munkanap alatt pedig leletezik a felvételeket.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatón jelentette be a nagyszerű hírt. Egy élhetőbb és egy egészségesebb város megteremtésére tett ígértet. Ehhez hozzátartozik a borzalmas állapotban lévő egészségügy fejlesztése is.

A főpolgármester elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat már nem fenntartója egészségügyi intézményeknek, de ez nem írja felül a vállalt felelősséget. Az atlétikai világbajnokság támogatásáért cserébe Budapest 50 milliárdos egészségügyi csomagot kap.

Ebből 2 milliárd forintot az onkológiai vizsgálatokra fordítanak.

Havasi Gábor, a főváros egészségügyi tanácsnoka elmondta, hogy a pénzből 31 770 CT-, valamint 9846 MR-vizsgálatot vásárolnak. Ez a CT-nél 88%-os, az MR 62%-os bővülést jelent.

Megoldóember újra akcióba lépett. Végre olyan vezető kormányozza a fővárost, aki nem csak üres ígéretekkel csapja be az embereket, hanem valóban törődik is velük. A vizsgálati idő lerövidítésével életeket menthetnek – mindezt a főpolgármesternek köszönhetjük.

Az Eurostat adatai szerint minden 4. haláleset megelőzhető vagy kezelhető lenne. Az EU tagállamai között az ország egészségügyi statisztikája a 6. legrosszabb helyen áll - mondta Havasi.
Karácsony Gergely irányítása alatt nem csak Budapest, hanem az egész ország egy emberbarát, élhető hellyé válna. Mindazzá, ami az elmúlt 10 évben nem volt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

Orbán 15 milliárd forinttal ajándékozta meg egyik ázsiai diktátor haverját

Mélyponton a forint, egekben az infláció, drágulnak az élelmiszerek és a benzin, a nyugdíjak és a családi pótlék nem növekszik. A Fidesz-kormány közben keleti diktátoroknak tolja a pénzt.

  • 2020.09.29

Donáth Anna: Az embertelen Fidesz életeket dönt nyomorba Magyarországon

Iványi Gáborék meghurcolásával emberek élete vált bizonytalanná – mondja a Momentum EP képviselője.

  • 2020.09.29

Az Európai Néppárt elnöke elmagyarázta Orbánnak, mi a kereszténység valójában

A kereszténység és a demokrácia jelentéséről is megleckéztette a felcsúti miniszterelnököt Donald Tusk. Rá fért már.