Megoldóember: Karácsony Gergely légkondit szereltet a 3-as metróba

Megoldóember: Karácsony Gergely légkondit szereltet a 3-as metróba

Tarlós István azt mondta: hát büfékocsi ne legyen? Karácsony Gergely egészen másként viszonyul a problémához: megoldja.

A BKV hónapok óta tárgyal nagy klímagyártó cégekkel, többel is megállapodott abban, hogy még idén, a cégek saját költségére, több metrókocsiba beszerelnek klímát - közölte Karácsony Gergely köztársaságpárti főpolgármester. A városvezető közösségi oldalán azt írta: ettől egyrészt hűvösebb lesz a metrókban, másrészt a működés tapasztalatait jól fel lehet használni a végleges megoldáshoz.

A BKV és a cégek készen állnak, egy dolog hiányzik – a fentebb említett okok miatt –, az orosz fél hozzájárulása. Ezt szóban meg is adták, de biztos, ami biztos, írásos megerősítést is kértünk. Erre várunk. Amint megjön a jóváhagyás, elkezdődik a munka - írta Budapest első embere.

Ismét téma – okkal és joggal – az M3 metró klimatizálása. Én is beszéltem erről a kampányban sokat, mert a helyzet, a...

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, July 22, 2020

Amíg ez megtörténik, több dolgot is tesznek az utasok kényelméért:

  • Az M3 összes (222 db) kocsijába új szellőztetést, mennyezeti ventilátorokat építenek be, ettől a szakemberek érzékelhető javulást várnak.
  • Az M3 felújítása során megújul az áramátalakító rendszer. Ez a hűsítés szempontjából azért fontos, mert eddig a metró fékezésekor felszabaduló hő is csak fűtötte a kocsikat. Az úgynevezett rekuperációs féküzem bevezetésével az utastérre gyakorolt fűtőhatás megszűnik.
  • Ezen kívül ivókutakat szereltek fel az állomásokon, ettől nem lesz hűvösebb, de hozzátesznek a komfortérzethez.

 

Elkezdődött tehát a szörnyű örökség, a mozgó szaunák felszámolása. Nem pökhendi válaszokat adunk büfékocsiról, hanem a megoldásért dolgozunk - írta Karácsony Gergely, Budapest demokrata vezetője.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.03

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

  • 2020.07.31

Karácsony, Szabó: megmenekül az Óbudai sziget, megállítottuk a Fideszt!

Összefogással Megakadályoztuk a pusztítást: a civilek mellett Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Kiss László kiállásának köszönhetően különleges ártéri erdő menekül meg az Óbudai szigeten, ahol a Fidesz 1000 fát akart kivágni!

  • 2020.07.28

Karácsony Gergely: Tavasszal indul a Lánchíd felújítása

32 év után, 9 évnyi tétlenkedést követően a Lánchíd felújításának első adminisztratív szakaszán túl vagyunk - jelentette be Budapest köztársaságpárti városvezetője, Karácsony Gergely főpolgármester.