Kincses: a sebészi maszk nem alkalmas a védelemre

Kincses: a sebészi maszk nem alkalmas a védelemre

Az egészségügyi dolgozók megfelelő védelme nélkül nem lesz képes kezelni a járványt az állami betegellátás, és jelenleg nem állnak rendelkezésre a védelméhez szükséges eszközök - hangzott el a Magyar Orvosi Kamara tájékoztatóján. Azt tanácsolják: mindenki maradjon otthon!

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint jelenleg sem a háziorvosok, sem a betegellátásban résztvevő más orvosok és egészségügyi dolgozók védelme nem kielégítő, sőt, lényegében egyáltalán nincs is ilyen. Minden szinten hiánycikkek a védőfeleszerelések, a kiosztott sebészi maszkok pedig nem alkalmasak az orvosok megvédésére - írja az Index.

Hiány van az alapanyagokból is, amelyekből érdemi védőfelszerelést lehetne gyártani akár országon belül, korábban ugyanis a legtöbb ilyen eszközt éppen Kínából importálták. 

Kincses Gyula szerint összefogásra van szükség ahhoz, hogy az egészségügyre nehezedő nyomás ne roppantsa meg az ellátást, ezért kérik a kormányt, hogy a védelemhez, a megfelelő járványügyi felkészüléshez, a betegellátáshoz, a kieső bevételek pótlásához szükséges döntéseket mihamarabb hozzák meg.

Inkább senki se menjen sehova, a felesleges orvos-beteg találkozásokat mindenki kerülje el - javasolja a MOK elnöke.

Kincses szerint Magyarországon ma nincs járvány, de a jelenlegi felkészüléssel azt nem is tudná kezelni a kormány.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.