Komáromi: nem veszi komolyan a kormány, mekkora a baj

Komáromi: nem veszi komolyan a kormány, mekkora a baj

A DK szakpolitikusa szerint a kormány farizeus módjára bánik az egészségügyi dolgozókkal és sunyin kikozmetikázza a koronavírus fertőzöttségi statisztikáit. Valódi cselekvésre van szükség.

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusával, Komáromi Zoltán háziorvossal a Klubrádió készített interjút.

Olaszországban az orvosok már a reggeli nagyviziten döntik el, melyik beteg maradhat életben. A magyar egészségügy biztosan nem tudna annyira sem helyt állni, mint az olasz.
Az, hogy Ausztriában 100 fölött van a betegek száma, és mi meg játszunk azzal, hogy nem csináljuk meg a koronavírus tesztet, nehogy 10 fölé menjen a betegek száma, ez egy olyan önáltatás, amit egyszerűen felháborítónak és disznóságnak érzek!

Komáromi Zoltán számos olyan történetet hallott, amikor egy magát veszélyeztetettnek érző ember önszántából bement a kórházba, de a tisztifőorvosi protokoll szerint nem csinálták meg rajta azt a 2000 forintos tesztet, ami egyértelműen megmutatta volna, hogy az illető fertőzött-e koronavírussal. Csak akkor csinálják meg, ha valaki lázas. Pedig ez a betegség már a lappangási idő alatt is súlyosan fertőző.

A kormány célja, hogy minél kevesebb fertőzésre derüljön fény, így egyelőre tarthassák a jónak tűnő statisztikát.
Magyarországon a háziorvosi karnak a legnagyobb része idős, 70 év feletti, súlyosan veszélyeztetett emberekből áll, akik egyébként helytállnak és csinálják a dolgukat.

Ezeknek az embereknek kellene megadni a segítséget, nem pedig azt szajkózni még a mai nap is, hogy nagyon fontos a nemzeti konzultáció. Ezeket az orvosokat nem becsülik meg. Az orvosi fizetésemelést legalább tízszer elmondták a médiában, húzzák a nővérek fizetésemelését, de

egy fillért nem akar a kormány átcsoportosítani a 150 milliárdos propaganda költségvetésből.

Annyit költ a kormány a propagandára és ilyen hazug dolgokra, mint amennyiből az alapellátást teljes mértékben rendbe lehetne tenni.
Komáromi Zoltán egyszerű példával foglalta össze a probléma súlyosságát.
A kapacitások szűkösek. Ha egy megyei kórház intenzív osztályán van 12 lélegeztetőgép, és van ott 40 olyan beteg, akit lélegeztetni kell, akkor az ott lévő orvosnak kell döntenie, hogy kit nem fognak lélegeztetni.

 

Teljesen káosz, amit Orbánék művelnek a koronavírus ügyében

Korábban már megírtuk: Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Kásler Miklóshoz. Csepel-Soroksár képviselője azt akarta megtudni, mégis miért nem függesztette még fel a kormány a közvetlen polgári légi közlekedést Kína és hazánk között. Szabó Szabolcs most arról számolt be, megérkezett végre Kásler válasza.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.