Kovács Zoltán reméli: a koronavírus nem fog bekavarni a nemzeti konzultációnak

Kovács Zoltán reméli: a koronavírus nem fog bekavarni a nemzeti konzultációnak

Orbán Viktor angol hangja igazi csicska módjára a járvány idején is csak a propagandára gondol. Meg persze Sorosra.

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár minden aktualitást nélkülöző interjút adott a kormánypárti Magyar Hírlapnak. Biztos be volt már tervezve, nem akarták lemondani. A koronavírus-járvány csak mintegy mellékesen került szóba.

Migránsozott, brüsszelezett, és a nemzeti konzultációt reklámozta.

A legunalmasabb államtitkár szerint a nemzeti konzultáció demokratikusabb, mint bármi más.

Ennél demokratikusabb eszközt nem nagyon tudnék elképzelni.
Mi igen. Mondjuk azt, ha szakmai kérdésekben egyeztetnének az érintett területek képviselőivel. Vagy azt, ha tisztességesen zajlanának a választások Magyarországon.

 

Egyedülálló ez a közvetlen kapcsolat a társadalom és a kormányzat között.

Hát egyedülálló, az biztos. Ilyen a világon nincs, hogy egy népet ennyire hülyére vegyenek. Európában, valódi demokráciákban elképzelhetetlen lenne.

Kovács aggódik kicsit, hogy a koronavírus miatt elmaradhat a vámpírkormány gyűlöletkeltő propaganda-hadjárata.
Reméljük, a koronavírussal kapcsolatos kihívások nem fognak „bekavarni”.
Kovácsnak és a Fidesznek most csak a nemzeti konzultáció számít. Közben az ország nincs felkészülve a járványra. Nincs maszk, nincs kézfertőtlenítő, nincs felkészülve a járványügy. Hagyták lerohadni a kórházakat. Nem lesz elég hely az intenzív osztályokon. A kormány pedig nem tesz semmit, csak sajtótájékoztatókat tartanak.

Aztán a riporter alákérdezett, és rátértek a szokásos témára, a bevándorlásra.

Bizonyos adminisztratív együttműködési költségekre kaptunk ugyan pár millió eurót, ám a kerítés fenntartására egy fillér nem érkezett.
Jó kérdés: mi kerül napi néhány menedékkérő adminisztrálásában annyiba, amire csak úgy elmegy "pár millió euró"?

Az új EU-s költségvetés kapcsán Sorost is a szájára vette, de még ugyanabban a mondatban támadta a civileket és cigányozott is egyet. Persze csak diplomatikusan, sunyin.

Háromszorosára növelné a nem kormányzati szervezetek közvetlen brüsszeli támogatását, azért, hogy a spekuláns által befolyásolt csoportok a nemzeti kormányok megkerülésével kezeljék a migrációval vagy éppen a romákkal kapcsolatos programokat.
Ebből az interjúból sem tudhattunk meg semmi újat. Legfeljebb annyit, hogy az Orbán-kormány továbbra sem a valóság talaján áll. Vagy csak szimplán hazudnak?

(Via.)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.