Milliókkal tömi ki a kormány a fideszes Kárász Róbert alapítványát

Milliókkal tömi ki a kormány a fideszes Kárász Róbert alapítványát

Orbán vámpírkormánya még a gyermekvédelmi pénzeket sem hajlandó tisztességesen elkölteni. A Kárász Róbert díszfideszes műsorvezetőhöz köthető alapítványt jól kitömik közpénzzel. Ellenben a valóban hasznos munkát végző alapítványok szinte semmit sem kapnak.

Csak 2018-19-ben több mint 50 millió forint közpénztámogatást kapott az ATV díszfideszes riporteréhez, Kárász Róberthez köthető alapítvány. Ráadásul úgy fogadnak el adófizetői pénzeket több állami cégtől, hogy Kárász műsorvezetőként rendszerint interjúvol meg politikusokat.

Korábban már más botrányokba is keveredett az alapítvány. Mégis, jópár állami szereplő tömte már a magyar emberek pénzével. Korábban kapott milliókat az MNB-től, az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól és a Szerencsejáték Zrt.-től is.

Az MNB például két év alatt összesen 39,5 millió forinttal tömte a Kárász nevével fémjelzett alapítványt. A 24.hu megszerezte a jegybanktól a költéslistát.

Ebből kiderült, hogy Kárászék 7 millió forintot szórtak el pár perces rövidfilmek forgatására tavaly. Mindezt úgy, hogy a korábbi évben már kaptak majdnem két milliót a videós eszközök beszerzésére.

Akkor mégis mire kellett ennyi pénz?!

Szintén meglepően drágán, 2 millió forintért készítettek tájékoztató kiadványokat. 7,5 millió volt a munkabér. 6 millió forint az Ezer Lámpás Éjszakája országos rendezvény. 3,4 millió forintért adtak ki könyvet. De elköltöttek 3 milliót iskolai felvilágosító programra is és 1,1 millió forintot rajzversenyre.

A 24.hu cikkéből az is kiderült, hogy más, hasonló célú alapítványokkal közel sem ilyen bőkezű a Fidesz-kormány. Pedig azok nem a közpénzből összerakott tévéstúdióra, nem saját reklámra költenének. Hanem a működésükre. 

Kárász korábban a Fidesz trolljelöltjének, Berki Krisztiánnak volt a tanácsadója.

Emlékezetes, hogy a műsorvezetőről az önkormányzati kampányban kiderült, kommunikációs tanácsot ad a fideszes troll Berki Krisztiánnak. Mielőtt pedig fideszes celebeknek adott volna tanácsokat és mielőtt az ATV díszfideszes riporterévé vállt, a Tv2-nél tolta fullba az aljas orbánista propagandát.

Így már nem is olyan meglepő, hogy ilyen bőkezű a Fidesz-rezsim ezzel az alapítvánnyal. 

 

(Kiemelt képünkön: Kárász Róbert átveszi a főváros sajtódíját Tarlós Istvántól. - MTI)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.15

Ellenzék: A kormány nem tett semmit a digitális oktatásért

Azonnali cselekvésre szólították fel az ellenzéki pártok és politikusok a Fidesz-kormányt a digitális oktatás kapcsán.

  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.