Lakásról álmodsz? Ha nem vagy fideszes, nem lesz rá pénzed!

Lakásról álmodsz? Ha nem vagy fideszes, nem lesz rá pénzed!

Iszonyú ütemben nőttek a lakásárak az elmúlt években. A kérdés adja magát: mégis ki tudja ezt megfizetni?

Nemrégiben példálózott is vele egy portál, hogy a Szomszédok világa, a szűkösen, de jól élő panelházak tulajdonosai a középosztálybelieknek is már elképzelhetetlen vízió.

A fővárosban 104 havi bérből jönne ki ma egy ilyen lakás, szemben az öt évvel ezelőtti 68 hónappal – írja az Ingatlan.com a legújabb elemzésében.
Nem csak Budapesten vészes a helyzet!

Jelenleg Debrecenben kell a legtöbbet dolgozni egy lakásért: a megyei nettó átlagfizetés 111-szereséből jön ki, szemben az öt évvel korábbi helyzettel, 2015-ben ugyanis 77 hónapra elegendő fizetés is elég lett volna ehhez.

Ki tudja ezt megfizetni?

A parlamenti képviselőink alapbére 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedik. A családi adókedvezménnyel nem kalkulálva ebből adózás után 733761 forintot vihetnek haza, ami 75610 forinttal haladja meg a képviselői minimum jelenlegi nettóját.

Egy bizottsági tagság pótlékával együtt - ez szinte mindenkinek megvan - az alapbér 1,2-szeresére rúgó 1 millió 324 080 forint lesz a kereset, két tagság vagy a törvényalkotási bizottsági tagság

másfél millió forinti havi bruttót fog jelenteni.

A frakcióvezetők az alap dupláját kapják, 1 millió 980 ezer után 2 millió 207 ezer forintot, itt az 1 millió 467 ezres nettó 151 ezres emelést jelent.

Mindenki másnak arra van esélye, hogy minden hónapban kifizesse az albérletet és ha szerencséje van, még a számlákat is rendezni tudja a párizsis zsemle mellé.

Ők dőzsölnek, mi éhen is halhatunk! Ez a vámpírkormány Magyarországa! 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.