Lakásról álmodsz? Ha nem vagy fideszes, nem lesz rá pénzed!

Lakásról álmodsz? Ha nem vagy fideszes, nem lesz rá pénzed!

Iszonyú ütemben nőttek a lakásárak az elmúlt években. A kérdés adja magát: mégis ki tudja ezt megfizetni?

Nemrégiben példálózott is vele egy portál, hogy a Szomszédok világa, a szűkösen, de jól élő panelházak tulajdonosai a középosztálybelieknek is már elképzelhetetlen vízió.

A fővárosban 104 havi bérből jönne ki ma egy ilyen lakás, szemben az öt évvel ezelőtti 68 hónappal – írja az Ingatlan.com a legújabb elemzésében.
Nem csak Budapesten vészes a helyzet!

Jelenleg Debrecenben kell a legtöbbet dolgozni egy lakásért: a megyei nettó átlagfizetés 111-szereséből jön ki, szemben az öt évvel korábbi helyzettel, 2015-ben ugyanis 77 hónapra elegendő fizetés is elég lett volna ehhez.

Ki tudja ezt megfizetni?

A parlamenti képviselőink alapbére 989 700 forintról 1 103 400 forintra emelkedik. A családi adókedvezménnyel nem kalkulálva ebből adózás után 733761 forintot vihetnek haza, ami 75610 forinttal haladja meg a képviselői minimum jelenlegi nettóját.

Egy bizottsági tagság pótlékával együtt - ez szinte mindenkinek megvan - az alapbér 1,2-szeresére rúgó 1 millió 324 080 forint lesz a kereset, két tagság vagy a törvényalkotási bizottsági tagság

másfél millió forinti havi bruttót fog jelenteni.

A frakcióvezetők az alap dupláját kapják, 1 millió 980 ezer után 2 millió 207 ezer forintot, itt az 1 millió 467 ezres nettó 151 ezres emelést jelent.

Mindenki másnak arra van esélye, hogy minden hónapban kifizesse az albérletet és ha szerencséje van, még a számlákat is rendezni tudja a párizsis zsemle mellé.

Ők dőzsölnek, mi éhen is halhatunk! Ez a vámpírkormány Magyarországa! 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.15

Ellenzék: A kormány nem tett semmit a digitális oktatásért

Azonnali cselekvésre szólították fel az ellenzéki pártok és politikusok a Fidesz-kormányt a digitális oktatás kapcsán.

  • 2020.08.14

Bemutatták a közös jelöltet Tiszaújvárosban

Jakab Péter történelminek nevezte, hogy közös programot alkotnak, és a 2022-es országgyűlési választáson mind a 106 egyéni választókerületben közösen állítanak jelöltet a demokratikus erők.

  • 2020.08.14

DK: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

Történelmi pofon hazánknak az az óriási gazdasági visszaesés, ami sújtja hazánkat. Orbánék képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet.