Óriási összeget vihet haza Orbán Viktor papagája és cimborája

Óriási összeget vihet haza Orbán Viktor papagája és cimborája

Rekordösszegre emelkedett a képviselők fizetése. Miközben a kórházakban a fennmaradásért küzdenek, addig Orbán Viktor papagája, Gulyás Gergely, a 3-as számú választókörzet országgyűlési képviselője, és a miniszterelnök cimborája, Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. kerület országgyűlési képviselője hatalmas összegeket zsebel be. Annyival több pénzt visznek haza, amennyi sokaknak a havi teljes fizetését sem éri el. 

A II. kerületnek két Fideszes országgyűlési képviselője van. Az egyik az a Gulyás Gergely, aki 2018 óta lelkesen kürtöli világgá szeretett vezetője minden gondolatát, mint miniszterelnökséget vezető miniszter. Úgy látszik a papagájként mindent elismétlő Gulyás Gergelynek nem kell aggódnia azon, hogy miből fizeti be számláit, vagy miből vásárol ennivalót a hó végén. Gulyás Gergely a XII. kerületet is képviseli a Parlamentben.

Egymillió felett a képviselők fizetése

2020 márciusától, egy korábban megszavazott rendelet miatt a képviselők fizetése havi egy millió forint fölé emelkedik. Ennyit még sosem kerestek az ország vezetői. Pedig Orbán Viktor korábban olcsó kormányzásról beszélt. 

Varga Mihály a II. kerületben országgyűlési képviselő, emellett pedig pénzügyminiszter. Kizárólag képviselőként 1.103.400 forintot keres. 

Azok a képviselők, akik valamilyen bizottságnak a tagjai, jellemzően mindenki az, pótlékot kapnak. Aki egy bizottság tagja az 1 millió 324 080 forint bért kap, ha kettőnek akkor másfél milliót. Ezen felül kapják miniszteri fizetésüket!

A miniszteri fizetések is emelkednek 2020-ban

Pedig eddig is többszörösét keresték a havi átlagbérnek. Márciustól a miniszterek alapbére 2.240.000 forint lesz. Aki egyszerre képviselő és miniszter, mint Gulyás Gergely és Varga Mihály azok fizetése bruttó összegben meghaladja a havi 3,3 millió forintot. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.