LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára pénteki, online sajtótájékoztatóján arra mutatott rá, hogy az egészségügyi ellátásban és az idősgondozásban dolgozókra hatalmas teher hárul a járvány során. Ezért előbbieknek 30 százalékos, míg a jövedelmi hátrányban lévő utóbbi csoportnak 50 százalékos azonnali béremelést szorgalmazott.

A béremelést pótlékként azonnak is biztosítani kell, akiket ezeben a napokban irányítanak át az idősek ellátására - tette hozzá a politikus.

Kanász-Nagy Máté emellett szükségesnek látja azt is, hogy a kormány hozzon létre idősellátó központokat, az egyre növekvő munka ugyanis jelenleg teljes egészében az önkormányzatokra hárul, miközben főleg a kisebb települések nem tudnak eleget tenni annak.

A megnövekedett feladathoz megnövekedett forrásra van szükség - szögezte le, hozzátéve: a helyhatóságok bevételei várhatóan csökkenni fognak a kieső iparűzési adó miatt.

Az LMP szerint kormányzati beavatkozásra lesz szükség akkor is, amikor az álláskeresők megjelennek az önkormányzatoknál.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.