Címke: lmp

2020.06.10

Ellenzék: A gyengeség, a gyávaság, az embertelenség és a bosszú költségvetése a 2021-es

A Jobbik, az LMP, a DK, az MSZP és a Párbeszéd is értékelte a Fidesz-kormány 2021-re összedobott költségvetését. Nem voltak vele elégedettek.

2020.06.08

LMP: a jövő feléléséről szól a jövő évi büdzsé

A jövő felélésének, a bosszúnak és a bizonytalanságnak a költségvetése a jövő évi - közölte az LMP frakcióvezetője hétfőn Budapesten.

2020.05.19

LMP: szükség van az örökbefogadói tanfolyamra

Ellenzi az LMP frakció tagja, Hohn Krisztina azt, hogy a jövőben ne legyen kötelező az örökbefogadásra jelentkezők számára a felkészítő tanfolyam elvégzése.

2020.05.06

LMP: azonnali nyugdíjemelésre van szükség

Azonnali nyugdíjemelést, a nyugdíjasok helyzetének rendezését követeli az LMP társelnöke. Schmuck Erzsébet szerdai online sajtótájékoztatóján azt kérte: ne hagyja a kormány az út szélén a nyugdíjasokat.

2020.04.30

LMP: az emberek biztonságát kell szem előtt tartani

Keresztes László Lóránt szerint több helyen kell előírni a maszkviselést, és azonnal cselekedni kell az egészségügy újraindítása érdekében.

2020.04.07

Az LMP soványnak tartja a kormány mentőcsomagját

Az LMP szerint sovány a kormány koronavírus-járvány okozta válságra összeállított mentőcsomagja, mivel az nem jelent megoldást sem a munkanélküli embereknek, sem a nyugdíjasoknak, sem a szociálisan rászorulóknak.

2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

2020.03.25

Az LMP hétpontos munkahelyvédelmi javaslatot tesz a kormánynak

Kendernay János, az LMP társelnöke szerint a koronavírus-járvány okozta mélyreható gazdasági válság akkor kerülhető el, ha a kormány minden eszközzel fenntartja a vállalatok működését és megakadályozza a tömeges elbocsátásokat.

2020.03.19

Az LMP további intézkedéseket javasol a kormánynak

Az eddig bejelentetteken túl további intézkedéseket javasol a kormánynak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben az LMP - mondta el online sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

2020.03.11

LMP: haladéktalanul rendezni kellene a közszféra béreit

Az LMP szerint súlyos következményei lehetnek annak, ha a kormány nem rendezi haladéktalanul a közszféra béreit.

2020.03.03

LMP: nem dőlt el, hány listával indul az ellenzék 2022-ben

Abban egyetértés van az ellenzéki pártok között, hogy a 2022-es országgyűlési választáson minden egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki jelöltet kell állítani a kormánypártival szemben, az azonban a készülő kormányprogramok összehangolhatóságától függ, hogy közös listán indulnak-e az ellenzéki pártok - mondta keddi sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.

2020.02.10

Az LMP a felsőoktatásban dolgozók béremelését szorgalmazza

Ungár Péter országgyűlési képviselő szerint szükség van a felsőoktatásban dolgozók bérének emelésére, a 150 milliárdos tétel pedig el is férne a költségvetésben.

2020.01.08

Az LMP összpárti egyeztetést kezdeményez klímaügyben

Az LMP arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen összpárti egyeztetéseket egy klímavédelmi nemzeti minimum program létrehozása érdekében - mondta az ellenzéki párt társelnöke szerdán.

2019.12.20

Az LMP elkezdi a felkészülést a 2022-es fordulatra

Az LMP 2020-ban szeretné megalapozni, hogy a párt és az általa képviselt zöldpolitika a 2022-es demokratikus fordulatkor már megkerülhetetlen legyen - hangzott el a két társelnök pénteki, évértékelő sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2019.11.23

Társelnökévé választotta Schmuck Erzsébetet az LMP

A frakcióvezető a megválasztását követő sajtótájékoztatón elmondta: 2022-re megkerülhetetlen és kormányzóképes zöld párttá kívánják tenni a pártot.