LMP: nem dőlt el, hány listával indul az ellenzék 2022-ben

LMP: nem dőlt el, hány listával indul az ellenzék 2022-ben

Abban egyetértés van az ellenzéki pártok között, hogy a 2022-es országgyűlési választáson minden egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki jelöltet kell állítani a kormánypártival szemben, az azonban a készülő kormányprogramok összehangolhatóságától függ, hogy közös listán indulnak-e az ellenzéki pártok - mondta keddi sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.

A politikus közölte, két kihívás előtt áll az ellenzék: le kell váltania a kormányt 2022-ben, és egy olyan kormányprogramot kell alkotnia, amely egy igazságos és fenntartható társadalmat eredményez.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta: egyetlen közös lista akkor lehetséges, ha az ellenzéki pártok meg tudnak egyezni a kormányprogramban. Ez nem lesz egyszerű, hiszen soha nem látott kihívásokra kell választ adni, a többi között a klímaválságra - tette hozzá.

Úgy folytatta, számolni kell például azzal, hogy az ország nem lesz képes 20 millió ember számára élelmiszert termelni, csupán saját lakosságát tudja majd ellátni. Az elsivatagosodás, az aszály, a természeti értékek vesztése is fenyeget - mondta.

Szerinte egyre nagyobb igény van arra, hogy a társadalmi igazságtalansághoz, a migrációhoz, a demokráciadeficithez vezető politikáknak véget kell vetni. Az LMP ezért hozzálátott egy átfogó zöld kormányprogram készítéséhez, amelyet még a nyár előtt befejez - ismertette. Schmuck Erzsébet hangsúlyosan szólt egy zöld csúcsminisztérium létrehozásának szükségességéről.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.