Orbán volt iskolája is tiltakozik a fideszes NAT ellen

Orbán volt iskolája is tiltakozik a fideszes NAT ellen

Minden bizonnyal szégyellik Székesfehérváron, hogy oda járt gimnáziumba a felcsúti miniszterelnök.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára is tiltakozik a Nemzeti alaptanterv ellen – írta meg az Index. Nem mellékes, hogy ez az a gimnázium, ahova Orbán Viktor és Simicska Lajos is járt. 

A tiltakozó tanárok elutasítják a NAT 2020 szeptemberében történő bevezetését. Elmaradt ugyanis az érdemi társadalmi vita, a szakmai egyeztetés a gyakorló pedagógusokkal és a szakmai szervezetekkel is. 

Ez a NAT egyáltalán nem gyerekbarát.

Minimális teret ad a tanári szabadságnak és a tanulók kezdeményezéseinek, a helyi sajátosságoknak. Csökkenti az intézményben eddig előnyben részesített természettudományos tárgyak szerepét, megbecsültségét. Tovább növeli az oktatás résztvevőinek terheit.

a kötelezően előírt tartalmi elemeivel, elavult szemléletével korszerűtlen; nem ad időt a felfedezésre, megbeszélésre, elmélyülésre, a kritikus gondolkodásra, az egyéni igények figyelembe vételére,
Nyílt levelükben felszólítják az Emmi-t és a kormányt, hogy álljanak el az új Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetésétől, kezdjenek társadalmi egyeztetésbe egy jobb tanterv elkészítéséhez.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.