Orbán volt iskolája is tiltakozik a fideszes NAT ellen

Orbán volt iskolája is tiltakozik a fideszes NAT ellen

Minden bizonnyal szégyellik Székesfehérváron, hogy oda járt gimnáziumba a felcsúti miniszterelnök.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára is tiltakozik a Nemzeti alaptanterv ellen – írta meg az Index. Nem mellékes, hogy ez az a gimnázium, ahova Orbán Viktor és Simicska Lajos is járt. 

A tiltakozó tanárok elutasítják a NAT 2020 szeptemberében történő bevezetését. Elmaradt ugyanis az érdemi társadalmi vita, a szakmai egyeztetés a gyakorló pedagógusokkal és a szakmai szervezetekkel is. 

Ez a NAT egyáltalán nem gyerekbarát.

Minimális teret ad a tanári szabadságnak és a tanulók kezdeményezéseinek, a helyi sajátosságoknak. Csökkenti az intézményben eddig előnyben részesített természettudományos tárgyak szerepét, megbecsültségét. Tovább növeli az oktatás résztvevőinek terheit.

a kötelezően előírt tartalmi elemeivel, elavult szemléletével korszerűtlen; nem ad időt a felfedezésre, megbeszélésre, elmélyülésre, a kritikus gondolkodásra, az egyéni igények figyelembe vételére,
Nyílt levelükben felszólítják az Emmi-t és a kormányt, hogy álljanak el az új Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetésétől, kezdjenek társadalmi egyeztetésbe egy jobb tanterv elkészítéséhez.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Koronavírus: veszélyben a tanárok, a kormány nem segít

A tanév járványügyi szabályozás nélkül kezdődött, és úgy látszik, anélkül folytatódik. A tanárok szeretnének dolgozni, de féltik az egészségüket.

  • 2020.09.30

Nincs téliesítve a kiskunhalasi járványkórház, mert Orbánék ezt is elbénázták

A fideszes lángelmék megfeledkeztek róla, hogy az ősz után tél jön, így az épületet sem készítették fel idejében.

  • 2020.09.30

Százmilliókat fizetett a Szijjártó-minisztérium. A semmiért! De miért?

Koronavírusteszteket akartak venni, de végül nem vették meg őket a szóban forgó cégtől. Fizetni azért fizettek, mint a katonatiszt.