Már több mint 100 ezren tiltakoznak Orbán teljhatalma ellen

Már több mint 100 ezren tiltakoznak Orbán teljhatalma ellen

Gigantikus ellenállás alakult Orbán felhatalmazási törvénye ellen. A magyar emberek nem akarnak teljhatalmat adni a felcsúti miniszterelnöknek. 

Korábban már megírtuk, hogy a magyar társadalom jelentős része megmozdult Orbán legújabb terve ellen.

A SzabadAHang csoport indított petíciót a fideszesek törvényjavaslata ellen. Ahogy a kiállásban fogalmaznak: 

A hatalom a járványt kihasználva olyan törvényt kíván elfogadtatni, amely kiiktatja közéletünkből a jogállam utolsó, még megmaradt intézményeit
a felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

A petíciót elindítása óta immár 100 ezren aláírták.

A kezdetektől fogva látható volt, hogy óriási az ellenállás Orbán teljhatalmával szemben. Rendkívül gyorsan gyűltek az aláírások. Közszereplők, politikusok, jogászok, ügyvédek, bírók, volt ombudsmanok, korábbi miniszterek sora szólalt fel a törvény ellen. Mára pedig már több mint 100 ezren írták alá a petíciót.

A kezdeményezést egyébként még alá lehet írni: itt.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.