Óriási tömegek tiltakoznak Orbánék felhatalmazási törvénye ellen

Óriási tömegek tiltakoznak Orbánék felhatalmazási törvénye ellen

A magyar társadalom megmozdult: egyre többen tiltakoznak az Orbán Viktornak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. Már 100 ezren írták alá az erről szóló petíciót.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a SzabadAHang csoport indított petíciót a fideszesek legújabb törvényjavaslata ellen. Ebben többek között elismert szakemberek, ügyvédek, bírók, volt ombudsmanok, korábbi miniszterek is tiltakoznak a felhatalmazási törvény elfogadása ellen.

A petícióban leírják: ezt a törvényt még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja. Elfogadhatatlan, hogy 

A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

Nincs megállás, folyamatosan gyűlnek az aláírások. 

A tiltakozás elindítása óta napról napra, percről percre tömegek csatlakoznak a kezdeményezéshez. A petíciót mára több mint 100 ezren írták alá.

Ez a hatalmas szám jól mutatja, hogy a magyar emberek jelentős része egyértelműen és határozottan elutasítja a felhatalmazási törvényt.

A petíciót itt lehet még aláírni!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.