Merkely: nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni

Merkely: nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni

Tankönyvi értelemben már nincs járvány, de a járványveszély megmaradt - mondta el a HVG-nak a Semmelweis Egyetem rektora.


A budapestiek közt a legalacsonyabb a részvételi hajlandóság a múlt héten indult országos koronavírus-szűrésen, míg a tesztre kiválasztott vidékiek 70 százaléka, addig a pestiek 32, a budaiak 53 százaléka jelent eddig meg a vizsgálaton - mondta Merkely Béla. Szerinte a korlátozó intézkedések fokozatos feloldásához is elengedhetetlen látni a fővárosi eredményeket. Hozzátette: csakis fokozatosan és körültekintően történhet a lazítás, a távolságtartás továbbra is szükséges, a maszkviselést kötelezővé kellene tenni. 

Bár az látszik, hogy a fertőzöttek felét az idősotthonok lakói, illetve az egészségügyi dolgozók teszik ki, a koronavírust bárhol el lehet kapni. Nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni.

Tankönyvi értelemben járvány már nincs, de a járványveszély megmaradt - mondta el Merkely Béla.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.