Mucsi Zoltán és Vecsei H. Miklós is kiáll a kultúra szabadságáért

Mucsi Zoltán és Vecsei H. Miklós is kiáll a kultúra szabadságáért

Mucsi Zoltán és Vecsei H. Miklós is felszólaltak a kormány újabb elnyomó intézkedéstervezete ellen. 

Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész Facebook-oldalán "A kultúra közös ügy" címen tett ki egy közös fotót Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas magyar színésszel. A legendás művészek közösen állnak ki a színházak művészi autonómiájáért. Mint ismert, tiltakozás is lesz hétfőn a Madách téren Orbánék terve ellen.

Közös posztjukban leírják: napok óta ülnek egymás mellett és gondolkoznak, hogyan fogalmazzák meg őszinte szomorúságukat és aggodalmukat az elmúlt napok eseményei kapcsán. Szerintük ugyanis a törvényjavaslat valódi szakmai egyeztetés nélkül súlyosan sérti a színházak művészi autonómiáját.

A kormány tervezete súlyosan sérti a színházi szabadságot!

Mucsi és Vecsei szerint a sokszínűségnek a megszűnése visszafordíthatatlan károkat okozhat nem csak a kultúrának, de a társadalmi párbeszédnek is. Pedig Magyarországnak az őszinte, emberi hangnemhez kéne visszatalálnia. 

A színészek hozzáteszik, biztosak abban, hogy az ország nagyobbik része hisz az objektív igazságokban és nem a győzelemre, hanem a békességre vágyik. Ezeknek az embereknek most nincs hangja, csak tanácstalanul nézhetik, ami történik. Ebben a helyzetben mi nem maradhatunk csendben.

Nem tiltakozunk, egy ügy mellett szeretnénk kiállni. 

Kérünk minden döntéshozót, hogy hallja meg a csendesebb hangokat is és adja meg a diskurzus lehetőségét, hogy hivatásunk jövőjét azok alakíthassák, akik a magyar kultúra, az irodalom és a színház sorsát pártatlanul a szívükön viselik.

Mi nagyon szívesen látnánk egy híres Mucsi-féle kirohanást Orbánék legújabb putyinista, elnyomó intézkedésével kapcsolatban!

(Kiemelt kép: Mucsi Zoltán Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

DK: A kormány azonnal duplázza meg a családi pótlékot

A koronavírus okozta válság idején, a folyamatos drágulás ellenére a jövedelem nélkül maradt kispénzű családokat nem segíti a Fidesz-kormány.

  • 2020.09.29

Ocsmány dolgot tett Czunyiné férje: ennél mocskosabb szöveget a legalja kocsmában sem hallani

Hogy veszi a bátorságot, hogy így beszéljen nőkről és kisebbségi csoportokról?

  • 2020.09.29

Fekete-Győr András: Orbán retteg, ezért akar engem bilincsben látni

A Fidesz retteg a Momentum erősödésétől, ezért támadják nevetséges és szánalmas vádakkal - jelentette ki Fekete-Győr András.