Nem lehet elég korán kezdeni: pálinkafőzés az általános iskolásoknak

Nem lehet elég korán kezdeni: pálinkafőzés az általános iskolásoknak

Az Orbán-kormány állítólag a nemzeti értékek mentén alakította ki az új Nemzeti alaptantervet. Náci írók mellett az alkoholról is tanulhatnak majd az iskolások.

A 7-8 osztályosok számára íródott fideszes kémia tankönyv az "élményközpontú" oktatásra helyezi a hangsúlyt. A tanulók a "mindennapok igényeinek kielégítő" tudásanyag birtokába juthatnak.

Ennek keretein belül a 13-14 évesekkel a pálinkafőzés példáján keresztül ismerhetik meg az alkohol lepárlásának folyamatát. Úgy látszik, nem csak idejét múlt eszméket képviselő gyűlölködő írók műveit magoltatják az iskolákban.

A hétköznapokban használható, gyakorlatias tudást adnak a gyerekeknek.

Nem lehet elég korán kezdeni? A hagyományos magyar alkoholszeretet nyilván érdemes már gyerekkorban beoltani a még fogékony, romlatlan szívekbe.

Mert a pálinka, mint tudjuk hungarikum. Az alkoholizmus pedig népbetegség.

Ez utóbbival azonban mégsem foglalkozik az új Nat. Említés sem esik benne az alkoholfogyasztás egészségügyi kockázatairól. Sőt Fenyvesi Zoltán fideszes képviselő elbüszkélkedett az alkoholfogyasztást népszerűsítő tevékenységük sikerességével.

A kormány sok munkával elérte azt, hogy a pálinka most már a fiatal és az idős generációk kedvelt itala lett.

Az alkohol és a nikotin amúgy is megnyugtatja lakosságot és engedelmes szavazóvá teszi az embereket. A hagyományőrzés ápolása és a híres magyar virtus mellett ez is szempont lehetett.

Legközelebb mit tanítanak majd? A lányoknak azt, hogyan kell jó zsírosra főzni a pacalt, nehogy eljárjon az uruk keze? A fiúknak meg, hogy hogyan kell helyre tenni az asszonyt, ha nem kerül időben étel a vacsoraasztalra?

Köszönjük ebből nem kérünk!

(Via.)

 

MSZP: az új Nat nyíltan ideológiai átnevelésre íródott

Kunhalmi szerint a Nat ókonzervatív, nem szolgálja a magyar társadalom felzárkózását a 21. századi modern nemzetek közé. Először a rendszerváltás óta nyíltan és vállaltan ideológiai átnevelésre íródott ez a Nemzeti alaptanterv. Nemzetfelfogásában pedig visszafordítja Magyarországot a két világháború közötti sérelmi politizálásra épülő felfogáshoz - sorolta kifogásait a politikus.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.